női kézilabda NB I.

2019.11.03. 18:58

Gálázott a Siófok KC

A várt biztos győzelemmel folytatta szereplését a K&H liga női kézilabda NB I.-ben a Siófok KC együttese, amely a Békéscsabát verte.

Kun Zoltán

A sikeres bajnoki folytatásban bízva lépett pályára vasárnap este a Kiss Szilárd Sportcsarnokban a Siófok KC együttese. A honi pontvadászat nyolcadik fordulójában abszolút esélyesként várhatta a találkozót a Balaton-parti együttes, amely a november 10-i., Nantes elleni EHF-kupa meccs főpróbájának is tekinthette a találkozót.

– Egy olyan mérkőzés következik, melyen kötelező a győzelem. Az ilyen összecsapások azonban sosem egyszerűek, így nagyon komolyan fel kell készülni rájuk. Hazai pályán, a saját közönségünket kiszolgálva szeretnénk minél jobb kézilabdát bemutatni – nyilatkozta a somogyi egyesület hivatalos honlapjának Tor Odvar Moen, a hazaiak vezetőedzője.

Horváth Roland vezetőedző nem volt könnyű helyzetben, hiszen mindössze tizenegy játékost tudott nevezni az amúgy sem könnyűnek ígérkező összecsapásra. Hársfalvi gólja adta meg az alaphangot a siófokiaknál, akiknél Solberg kapus ismét a kezdőcsapatban foglalt helyet. A vendégek csak elvétve tudták megakadályozni a siófokiakat a gólszerzésben. Ráadásul a csabaiak többször is hibáztak támadásban. Folyamatosan nőtt a két csapat közt a különbség már az első félidő derekán hat góllal (13–7) tartottak előrébb Tor Odvar Moen vezetőedző tanítványai. Már az első félidő végére eldőltek az érdemi dolgok, a folytatásban csupán az volt a kérdés, hogy hány góllal veri ellenfelét az eleve sokkal esélyesebb Siófok KC.

Siófok KC–EUBility Group Békéscsabai ENKSE

34–17 (20–9)

Siófok, Kiss Szilárd Sportcsarnok, 1000 néző, vezette: Őri E., Pozdena. Siófok KC: Solberg – Böhme 4(1), Tomori, Niombla 3(1), Jezic 5, Kobetic 3, Aoustin 7. Csere: Szikora (kapus), Such 2, Hársfalvi 2, Drabik 2, Janjusevics 3, Wald 1(1), Lapos 1(1), Pena 1, Mazák-Németh. Vezetőedző: Tor Odvar Moen. Békéscsabai ENKSE: Balog J. – Kovács A., Vukajlovics 5(3), Marincsák 4(4), J. Agbaba, Barján 3, Mézes 1. Csere: Horváth D. (kapus), Dombi K., Kukely K. 1, Kukely A. 3. Vezetőedző: Horváth Roland.

Az eredmény alakulása. 5. perc: 2–2. 12. p.: 7–4. 19. p.: 11–6. 23. p.: 15–7. 28. p.: 18–7. 34. p.: 23–10. 40. p.: 24–11. 47. p.: 26–14. 55. p.: 30–16.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában