labdarúgás

2020.07.22. 13:59

Szarka az első fecske

Jó felépítésű csatárral erősítette meg keretét a másodosztályra készülő Kaposvári Rákóczi FC. A somogyiaknál folytatja ugyanis pályafutását a közel két méter magas Szarka Ákos.

Klein Péter

A 29 esztendős Szarka Ákos személyében megvan az NB II. augusztusi rajtjára készülő Kaposvári Rákóczi FC első igazolása. A támadó a szlovákiai Kisudvarnokon született, s a labdarúgással Dunaszerdahelyen ismerkedett meg. Ezt kövezően igazolt a Slovan Bratislavához. A pozsonyi klub előbb kölcsönadta őt a Petrzalka együtteséhez, amelynek színeiben bemutatkozott a szlovák élvonalban, s 29 meccsen hét gólt szerzett. Időközben a szlovák U21-es válogatottnál is felfigyeltek rá, ahová meghívót is kapott, s hat alkalommal lépett pályára.

Kölcsönszerződése lejárta után a Slovanban játszott, a csapat meghatározó tagjává vált. 2013 nyarán Dunaszerdahelyre igazolt, ahol három idény alatt 64 élvonalbeli találkozón 21 alkalommal talált az ellenfelek kapujába. Az egyik legemlékezetesebbre sikerült mérkőzése a Podbrezová elleni találkozó, melyen négy gólt szerzett. Szarka Ákos 2017 januárjában igazolt először Magyarországra, a Diósgyőr csapatához. A miskolci másfél éve alatt 36 bajnokin háromszor volt eredményes, majd 2018 nyarán a Gyirmóthoz igazolt. A 2018/2019-es szezonban tizenkilenc gólt ért el a másodosztályban, ezzel pedig holtversenyben a bajnokság második legeredményesebb játékosa lett. A 2019/2020-as idény első felében 19 bajnoki mérkőzésen négyszer talált a kapuba, majd 2020 januárjában a dél-koreai másodosztályban szereplő Szuvon FC labdarúgója lett. A koronavírus-járvány miatt félbeszakított bajnokságban három alkalommal kapott játéklehetőséget, majd 2020 júliusában felbontotta szerződését. A 193 centiméter magas támadó a következő szezontól a Rákóczi színeiben folytatja pályafutását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában