Járványügy Somogyban

2020.10.11. 17:16

Pozitív teszt a FINO Kaposvárnál

Pozitív egy játékos koronavírus tesztje a FINO Kaposvár férfi röplabdacsapatnál, ezért lemondták jövő heti, lengyelországi szereplésüket.

Sonline

Illusztráció

Fotó: Muzslay Péter

A főtáblára kerülésért játszhatott volna a FINO Kaposvár a bajnokok ligája második selejtezőkörében, ahova egyetlen magyar csapatként jutott be.

- Sajnos csapatunk egyik játékosánál pozitív koronavírus tesztet regisztráltak – közölte a klub közleményében. – A fertőzött játékossal kontaktusba került játékosok és stábtagok járványügyi elkülönítése haladéktalanul megtörtént. A pozitív teszt miatt a csapat nem tud kiutazni Lengyelországba, így a Bajnokok Ligájában történő további részvétel a koronavírus járvány miatti érintettség miatt a 2020. október 27-29. között Romániában megrendezésre kerülő tornára korlátozódott.

Hozzátették: nagyon sajnáljuk a történteket, hiszen felkészülten, remek formában, jó esélyekkel indultak neki a BL második körének. – Keményen dolgoztunk, a játékosok mindent megtettek a siker érdekében. Az esetleges BL-ből történő kiesét követően azonban a CEV kupában folytathatjuk a nemzetközi szereplést – írták a közleményben.

A pozitív tesztről a hivatalos eljárásrendnek megfelelően a Magyar Röplabda Szövetséget és az Európai Röplabda Szövetséget, illetve a Kecskeméti RC csapatát is értesítették, hiszen a tesztelés napján bajnoki mérkőzést játszottak a kaposváriak a csapattal.

Az eset kapcsán felmerülő további fejleményekről amint további, megosztható információval rendelkezünk a szurkolóinkat és a nyilvánosságot tájékoztatjuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában