női kézilabda

2021.01.13. 10:02

Esélyesként várja a Siófok a boglári akadémistákat

Somogyi rangadót játszik a Zdravko Zovko edzővel még veretlen Siófok az újonc, a tabellán két győzelemmel álló Boglári Akadémia-SZISE együttesével szerdán, 18 órakor.

Keszthelyi Zoltán

Fotó: NemA

Ifjabb Kiss Szilárd tétmérkőzésre érkezik csapatával abba a sportcsarnokba, melyet a siófoki klubnál is dolgozó édesapjáról neveztek el. A két klub szeptemberben már összecsapott, akkor Bogláron tizenhárommal (21-34) nyertek az összeomlás előtt álló siófokiak, akik három – Győr, DVSC, MTK elleni – vereséggel folytatták, majd jött a Vác elleni sikert követő edzőváltás és Pena után az Eckerle–van Heijden– Snelder-trió távozása.

Az előbbi nem, az utóbbi három ott volt azon a bajnokin, mely 15 perc után döntetlenre (9-9) állt, ám végül biztosan győztek Szikoráék, miután a házigazdák 24 technikai hibával, labdaeladással zártak. A tisztes helytállásban ezúttal akkor bízhatnak az akadémisták, ha most kevesebb hibával kézilabdáznak.

A legutóbb otthon, a DVSC ellen 16 eladott labda, technikai hiba jött össze, igaz Kajdonék 107 nap után léptek újra pályára, mintha újra kezdték volna a szezont. – Nem tudtam, hogy három és fél hónap után mit követelhetek, de hiányérzet van bennem, mert vannak alapdolgok, amiket mindig be kell tartani – nyilatkozta ifjabb Kiss Szilárd, aki hozzátette; precízebben, pontosabban kellett volna játszaniuk. Ráadásul azok hibáztak bele, akiknek húzni kéne a szekeret. A védekezésük, ami leginkább sebezhető volt, hisz 35 gól a legtöbb, amit az élvonalban kaptak, előbb Érden, majd most a DVSC ellen. A védekezésben ütközik ki leginkább a fiatalságuk, náluk rosszabb kapottgól-átlagot az Érd (31,8), a Szombathely (32,4) és az Alba (31,2) mutat, ám mindegyik játszott már a Győrrel, vagy a Fradival, vagy mindkettővel.

– Hiába modellezünk le valamit, az ötszörös gyorsasággal jön szembe velünk a pályán – mondta a tréner a DVSC meccs kapcsán, ám tanítványainak, ha igazolni akarják a tehetségüket és azt, hogy helyük van az élvonalban, akkor fokozniuk kell a tempón. Formába jönni van idejük, hisz Siófokot követően a Győr, DVSC, FTC hármassal találkoznak, a pontszerzéssel kecsegtető bajnokik számukra február ötödikével indulnak.

Míg a bogláriak most rázódnak vissza, Kobeticék szerda- szombat ritmusban pályán vannak, ami előnyt jelent, ráadásul más minőséget is képviselnek, vagyis nem lehet kérdéses a sikerük. Remélhetőleg jól szolgálja a felkészülésüket a vasárnapi, Fleury Loiret elleni idegenbeli Európa- liga-találkozóra, melyen győzelmi esélyeik vannak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában