röplabda

2021.03.23. 11:57

Az elődöntő második felvonására készülnek a kaposvári lányok

A női röplabda Extraliga elődöntőjének második felvonását rendezik szerdán 18 órakor a Kaposvár Arénában; az 1. MCM-Diamant Kaposvár együttese a Békéscsabai RSE csapatát fogadja.

Molnár Gábor

Óriási bravúrt vitt véghez az 1. MCM-Diamant Kaposvár a női röplabda Extraliga elődöntőjében, hiszen az első mérkőzést megnyerte idegenben, azaz elvette a SWIETELSKY-Békéscsabai RSE pályaelőnyét. A somogyi együttes felszabadultam, önbizalomtól telve és nagyon motiváltan játszott, s nem találta ennek ellenszerét a hazai alakulat. Végig a vendégek akarata érvényesült, a csabaiaknak csak fellángolásiak voltak, melyeket hamar elfojtott egy-egy kiváló Diamant-megmozdulás. Szasa Nedeljkovics kitalált valamit az első összecsapásra, ami nyerő húzásnak bizonyult, hiszen kijelnthető: esélye sem volt a vasárnap este az ötszörös bajnok BRSE gárdájának a trónkövetelő Adale Helicsékkel szemben. Amúgy a szerb kiválóság volt a pontkirálynő, hiszen tizenhét(!) egységgel segítette együttesét a rangadón.

Mindenki, aki pályára lépett hozzátette a magáét, elég csak Szűcs Kingára gondolni, aki a hajrában érkezett és két nagyon fontos pontot szerzett. Ráadásul Olena Kharchenko el sem utazott a viharsarokba, mert kisebb sérüléssel bajlódott.

– A csapatmunka volt a sikerünk kulcsa – fogalmazott Király-Tálas Zsuzsanna, a Diamant feladója. – A játék minden elemében odatettük magunkat, és talán ezzel sikerült is meglepni az ellenfelünket. El kellett felejtenünk az eddigi vereségeket, és csak erre a mérkőzésre összpontosítani.

A csapatkapitány hozzátette: azért lett 3-0 az eredmény, mert a kezükben tartották az irányítást az elejétől a végéig. – A pályaelőnyt elvettük, de hasonló folytatásra számítok: kemény lesz a következő összecsapás is, de bízom benne, hogy ismét mi kerülünk ki győztesen a csatából – hangsúlyozta a válogatott röplabdázó.

– Az első találkozóra változtattunk a felkészülésünkön, hiszen az idén három békéscsabai mérkőzésünket elveszítettük – mondta Szasa Nedeljkovics vezetőedző. – Nagy önbizalommal kezdtünk, amely a meccs folyamán a teljesítménynek köszönhetően egyre csak erősödött. A játék minden elemében magas színvonalon teljesítettünk kevés hibával, emellett taktikailag is sikerült kiválóan felkészülni a mérkőzésre. Nincs vége a párharcnak, nehéz lesz három mérkőzést egymás után megnyerni ellenük, de a mini-break megvan, ami reményt és önbizalmat adhat a következő meccseinkre. Nem volt sok időnk felkészülni a szerda estére, de mindent meg fogunk tenni, hogy ott folytassuk, ahol vasárnap abbahagytuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában