KÉZILABDA

2021.04.23. 08:23

Fontos pontot vitt el a Bányász Csurgóról

A várakozásnak megfelelően nagy csatát hozott a Csurgói KK és a Tatabánya találkozója a K&H Férfikézilabda Ligában. Végül osztoztak a pontokon a csapatok.

Huszár Hajnalka

Fotó: NYARI FANNY PHOTO

Az utolsó pillanatig nyílt volt a két csapat rangadója. Bármelyik gárda megszerezhette volna a bajnoki pontokat. Hol az egyik, hol a másik együttesnél volt az előny, de végül igazságos döntetlennel zárult a meccs.

Eleinte kevés gól esett, nagy volt a harc a pályán, hol az egyik, hol a másik együttes vezetett. A félidő hajrájában a hazai gárdánál volt az előny de a lefújás előtti pillanatban Juhász egyenlített, így a döntés a következő harminc percre maradt.

A lefújás előtt a vendégek és a hazai csapat is többször hibázott. Az utolsó akciót a Csurgó vezette, de már nem volt lehetőség a győztes gól megszerzésére.

– Igazi férfias csata, nagy küzdelemmel és ütközéssel tarkított találkozó volt, vélekedett a mérkőzés után rendezett sajtótájékoztatón Alem Toszkics, a Csurgói KK vezetőedzője. – A Tatabánya kiváló együttes, nagyon nehéz ellenük felkészülni és játszani is. Sajnos, két játékosunk is idő előtt kiesett (Szeitl piros lap miatt a 18. percben és Kovacevic sérülés miatt a második félidőben) és ez megnehezítette a dolgunkat. Mindent elkövettünk a győzelemért, de a mai játék alapján reális eredmény a döntetlen.

CSURGÓI KK–GRUNDFOS

TATABÁNYA KC 28–28 (14–14)

Csurgó, Sótonyi László Sportcsarnok, zárt kapuk mögött. V.: Nagy F., Túróczy J.

CSURGÓI KK: Pallag – Vaszics 9(5) , Krecic 3, Hanusz 7, Szeitl 1, Borsos 2, Kovacevic 1. Csere: Tatai, Füstös (kapusok), Bazsó, Krszmancsics 2 , Popovics 1, Gábor M. 2, Vasvári, Ács, Kerkovits. Vezetőedző: Alem Toszkics.

GRUNDFOS TATABÁNYA KC: Bartucz – Hornyák P. 5 , Ancsin 3, Győri M. 4, Sipos 2, Ilyés 1, Szunajko 4. Csere: Wyszomirski , (kapus), Balogh Zs. 2(1), Juhász Á. 4, Nemes, Debreczeni 1, Molnár B., Bozsovics 2, Tóth B., Zdolik. Vezetőedző: Vladan Matics.

Az eredmény alakulása. 6. perc: 4–3. 8. p.:4–5. 16. p.: 6–8. 21. p.: 9–9. 25. p.: 11–11. 27. p.: 12–11. 35. p.: 16–16. 41. p.: 19–19. 45 p.: 20–22. 52. p.: 24–25. 57. p.: 27–27. Kiállítások: 12, ill. 10 perc. Hétméteresek: 5/5, ill. 1/1.

Igaz rangadót vívott a két alakulat

Igazi élvonalbeli meccs volt a mai csatánk a Csurgóval – mondta Vladan Matics, a K&H Férfikézilabda Liga harmadik helyén álló Grundfos Tatabánya KC vezetőedzője. – Sajnos, az utolsó percekben két technikai hibát is vétettünk, de Csurgón egy pontot szerezni mindig bravúrnak számít, és ez az 1-1 pont mind a két csapatnak sokat fog számítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában