labdarúgás

2021.04.07. 09:33

Kemény összecsapás vár a Rákóczira a Gyirmót ellen

A Gyirmót FC Győr együttesét fogadja szerdán 18 órakor a Kaposvári Rákóczi FC a labdarúgó Merkantil Bank Liga NB II. 31. fordulójában.

Klein Péter

A háromhetes válogatott szünetet követően elkezdődött a nagyüzemi hajrá a Merkantil Bank Ligában.

A Kaposvári Rákóczi FC számára itt az újabb esély, hogy tovább növelje pontjai számát, s ezzel együtt minél előbb bebiztosítsa másodosztályú tagságát. A zöld-fehérek előtt azonban egy újabb nehéz feladat tornyosul, hiszen ezúttal a feljutásért harcoló Gyirmót FC Győr ellen kell bravúrral pontot, pontokat szerezniük. A kisalföldiek a harmadik helyről érkeznek a somogyi megyeszékhelyre, így számukra teljesen más okból fontos a találkozó. Csertői Aurél tanítványait ugyanis csak három pont választja el a feljutást érő második helytől.

– Az alapelképzelésünk az, hogy úgy lépünk pályára, hogy szeretnénk megnyerni a mérkőzést – nyilatkozta Várhidi Péter, a Kaposvári Rákóczi FC vezetőedzője. – Ez azonban nagyban függ az ellenféltől is, hiszen a Gyirmót egy minőségi csapat, tele volt NB I.-es játékossal. Ezt mindenképp figyelembe kell vennünk. Egy teljesen más hangulatú mérkőzésre számítok, mint az előző fordulókban. Korábban már megjegyeztem, hogy az NB II. inkább a gladiátorok harca, ahol erőltetik a párharcokat, így kevés a futball. A Gyirmót viszont egy más kaliberű csapat, amely játssza a futballt, s ezzel ér el eredményeket.

Az őszi összecsapáson a Rákóczinak már sikerült megmutatnia, jó csapatjátékkal megfogható a kisalföldi gárda, hiszen a zöld-fehérek egy ponttal távoztak. Ahogyan az előző körben Szolnokról is. A kaposváriak az elsőtől az utolsó pillanatig küzdöttek, s ez a hozzáállás a szerdai mérkőzésen is kifizetődő lehet.

Fontos a frissítés

A Rákóczinak ezúttal nem kell megküzdenie az utazás fáradalmaival, azonban ebben a hónapban még egy szegedi, egy ajkai és egy debreceni út is vár a csapatra.

– A hazai mérkőzésekre mindig jobban lehet készülni, hiszen nem kell utazni, de ne felejtsük el, hogy a háromnaponta rendezett bajnokik miatt sokat veszítenek a frissességükből a játékosok – mondta Várhidi Péter. – Itt most nincs idő arra, hogy ápolgassuk a sebeinket, kezelésekre járjanak a labdarúgók, mivel folyamatosan harcra készen kell állniuk. Két edzéssel készülünk a meccsekre: ebből az egyik regeneráló, a másik pedig frissítő, így most húsvétkor sem kaptak pihenőt a játékosok. A csapatunk nem fogja ezt a sorozatterhelést bírni másfél hónapig, így jól kell megválasztani a pihenés és a frissítés mennyiségét. A keretünk kicsivel kiegyenlítettebb lett, mint ősszel volt, de újra kevés mezőnyjátékosunk van, mivel Szarka Ákos és Erdei Carlo is kidőlt a sorból.

A kaposváriak szakmai stábja a már említett két játékoson kívül mindenkire számíthat a Gyirmót ellen.

Fotóillusztráció: Lang R.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában