KÉZILABDA

2021.05.18. 08:12

Bravúros győzelmet aratott idegenben a boglári egylet

Bravúros, háromgólos győzelmet aratott az Alba Fehérvár KC otthonában a pontvadászatban még újonc Boglári Akadémia-SZISE a női kézilabda NB I. 19. fordulójában.

Molnár Gábor

20210516 Székesfehérvár, Alba Fehérvár - Boglári Akadémia, női kézilabda. Fotós: Fehér Gábor FG Fejér Megyei Hírlap

Fotó: gaborfeherphoto

Az Alba Fehérvár KC a hatodik játéknapon – akkor még nagy meglepetésre – tízgólos vereséget szenvedett a Boglári Akadémia SZISE otthonában, így a házigazdát a visszavágás vágya is fűtötte a Székesfehérváron rendezett összecsapás előtt.

Az első félidőben még a pályaválasztó állt jobban, igaz a balatonboglári fiatalok végig tapadtak ellenfelükre, s nem engedték ellépni riválisukat. A fordulás után a 41. percben tört meg a jég, hiszen Mlinkó Zsófia révén egyenlítettek a bogláriak, majd ismét ő volt eredményes, így már az akadémistáknál volt a vezetés. Hiába kért időt Józsa Krisztián, az Alba edzője, nem tudta megtörni a vendégek lendületét, akik így idegenben is legyőzték a fehérváriakat.

Alba Fehérvár KC–Boglári Akadémia-SZISE 31–34 (17–16)

Alba Fehérvár KC: Dányi, Pijević, Tóth (kapusok), Triscsuk 12, Töpfner 6, Bardi 3, Boldizsár 2, Temes 2, Szarka 2, Utasi 2, Háfra 1, Gerháth 1, Rózsás, Sulyok, Szabó-Májer, Varga. Vezetőedző: Józsa Krisztián.

Boglári Akadémia-SZISE: Gercsó, Magera, Szabó (kapusok), Koronczai 8, Farkas 4, Kajdon 4, Mérai 4, Faragó 3, Kukucska 3, Mlinko 3, Vámos 2, Juhász 1, Takó 1, Woth 1, Bánhidi, Kocsis. Vezetőedző: Kiss Szilárd.

Hétméteresek: 5/5, illetve 5/4. Kiállítások: 4 perc, illetve 2 perc.

Az eredmény alakulása: 8. perc 3–3, 16. perc 7–6, 25. perc 13–12, 38. perc: 20–20, 42. perc 21–23, 48. perc 23–27, 55. perc 28–30.

A meccs után elnézést kértek

– Elnézést kérek a csapat nevében, szégyelljük magunkat – nyilatkozta a hazaiak hivatalos honlapján Józsa Krisztián, az Alba Fehérvár KC vezetőedzője. – Tudtuk, hogy mit fog játszani a SZISE, alaposan fel is készültünk rájuk, mégsem sikerült. A játékukra ma nem volt ellenszerünk. A védelmünk katasztrofális volt, az első félidőben 16, a második félidőben pedig 18 gólt kaptunk, ami nagyon sok. Megállító faultok nélkül nem lehet mérkőzést nyerni. A kapusteljesítményünk is messze elmaradt a várttól, továbbá támadójátékban is olyan hibákat vétettünk, amikre nincsen magyarázat.

– Csakis a fiatalokból álló vendégcsapat játékát tudom dicsérni – tette hozzá Triscsuk Krisztina, az Alba csapatkapitánya. – Alázatosak voltak, igazi csapatot alkottak. A mi teljesítményünk tragikus volt.

A Boglári Akadémia-SZISE legközelebb vasárnap 16 órakor lép pályára. A somogyi együttes a Vác csapatát látja vendégül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában