röplabda

2021.07.07. 10:38

Kump és Szedmák is a kontinenstornára hangol

M. G.

Fotó: Muzslay P.

Az Európai Röplabda Szövetségben elkészítették az augusztus 18-án rajtoló szerb, bolgár, horvát, román közös rendezésű női Európa-bajnokság menetrendjét. A kontinensvetélkedőre ismét kijutó magyar női válogatottra öt mérkőzés vár a zadari csoportban.

A mieink a horvátországi Zadarban a szlovák válogatott ellen kezdenek augusztus huszadikán. A lengyel Jakub Gluszak irányította magyar csapat ezt követően az Európa-bajnoki újonc svájciakkal, az olimpiáról érkező olaszokkal, majd egy szünnap után a házigazda horvátokkal, végül a fehéroroszokkal találkozik.

A válogatott egyébként július negyedikén Győrben kezdte meg a felkészülését a kontinensviadalra, a programban egyhetes azerbajdzsáni edzőtábor, illetve az augusztus eleji, szombathelyi Savaria Kupa is szerepel. Utóbbin az azeriek mellett a hollandokkal és a csehekkel találkozik majd a magyar nemzeti csapat. A bő keret tizennyolc játékosból áll, ebből kerül majd ki a 14 utazó röplabdázó. A bő keretben ott van két kaposvári játékos is, nevezetesen Kump Alíz és Szedmák Réka is.

Az Eb augusztus 18-án rajtol és szeptember 4-ig tart, a hatcsapatos csoportokból az első négy jut a nyolcaddöntőbe.

A program.

Augusztus 20., péntek: Magyarország–Szlovákia 20.15 óra, augusztus 21., szombat: Magyarország–Svájc 20 óra, augusztus 22., vasárnap: Magyarország–Olaszország 20 óra, augusztus 24., kedd: Magyarország–Horvátország 17 óra, augusztus 25., szerda: Magyarország–Fehéroroszország 18 óra.

A magyar válogatott kerete. Centerek: Gyimes Zsófia (UTE), Kalicanin Sanja (Vasas Óbuda), Kump Alíz (1. MCM-Diamant Kaposvár), Papp Orsolya (Vasas), Pekárik Eszter (Swietelsky-Békéscsabai RSE). Feladók: Bagyinka Fanni (UTE), Bleicher Réka (Szent Benedek RA), Király-Tálas Zsuzsanna (Vasas). Liberók: Juhár Dalma (Vasas), Tóth Fruzsina (Fatum Nyíregyháza). Ütők: Kiss Gréta (Szent Benedek RA), Németh Anett (SC Potsdam, német), Pallag Ágnes (VfB Suhl, német), Szakmáry Gréta (Aydin Büyüksehir Belediyespor, török), Szedmák Réka (1.MCM-Diamant Kaposvár), Szűcs Kinga (1. MCM-Diamant Kaposvár), Török Kata (Vasas Óbuda), Vezsenyi Adrienn (Vasas Óbuda). M. G.

Fotó: Muzslay P.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában