KÉZILABDA NB I., FÉRFIAK

2021.08.19. 08:40

Hat góllal kaptak ki a Csurgó kézisei

Az RK Celje Pivovarna Lasko otthonában kapott ki a K&H férfi-kézilabdaliga rajtjára készülő Csurgói KK.

Huszár Hajnalka

Harmadik edzőmérkőzésén van túl a K&H férfi-kézilabdaliga rajtjára készülő Csurgói KK. Ezúttal az RK Celje Pivovarna Lasko otthonában léptek pályára Mariano Ortega tanítványai. A csurgói edzői team fontosnak tartotta, hogy olyan csapatokkal mérje össze erejét az együttes, melyek nemzetközi porondon is nagy tapasztalattal rendelkeznek. A két gárda hosszú évek óta jó kapcsolatot ápol egymással, ezt csak elmélyítette, hogy Alem Toskic már a celjei együttest irányítja.

A találkozó elején felváltva estek a gólok, egyik fél sem tudott nagyobb előnyt kiharcolni, 9–9 után viszont a hazaiak el tudtak lépni: egy hétgólos celjei szériára csak kettő csurgói találat érkezett.

A második játékrész hasonlóan alakult mint az első, itt is fej fej mellett haladtak a csapatok, de ezúttal a hazaiaknak nem sikerült ellépniük, így az első félidőben kiharcolt előny csak eggyel nőtt a találkozó végére. Bár a mérkőzést elvesztették a somogyiak, de olyan játékelemeket tudtak élesben gyakorolni, amelyek a későbbiekben hathatósan segítik a csapat további építkezését. Most nem az eredmény volt a fontos, hanem az, hogy a csapat gyakoroljon, összekovácsolódjon. Most egy jó iramú kemény mérkőzésen vannak túl a csurgói fiúk, ami sok információt nyújtott a vezetőknek, hogy hol tartanak a felkészülésben.

RK Celje Pivovarna Lasko–Csurgói KK 30–24 ( 16–11)

A mérkőzés legeredményesebb játékosai: Nankovic 6, Suholeznik 5, Mlakar 4, illetve Krecic, Krsmancic, Rotim 4-4.

Fotó: Szabados Árpád

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában