RÖPLABDA-EXTRALIGA

2021.11.27. 08:21

Az 1. MCM-Diamant és a Fino is idegenben zárja az Extraligát

Előbb szombaton 17 órakor az 1. MCM-Diamant KNRC csapatát Balatonfüreden, vasárnap pedig 15 órakor a Fino-Kaposvár alakulatát Debrecenben szólítják pályára; mind a két csapatnak ez lesz idén az utolsó bajnoki fellépése.

Fenyő Gábor

A nőknél szombaton 17 órakor a nyáron jelentősen átalakult – és megerősödött – Balatonfüredi Szent Benedek RA vendége lesz az 1. MCM-Diamant Kaposvári NRC társulata. A csapat francia edzőjének, Vincent Lacombe-nak nem igazán van variálási lehetősége. Szedmák Rékának a legutóbbi bajnoki találkozón megsérült a megműtött térde, így az izraeli Maccabi Hadera elleni találkozón csak a nézőtérről szoríthatott csapattársainak. Akkor még sántikált, s kevés esély van arra, hogy a balatonfüredi féllépésre felépüljön. Ebben az esetben valószínűleg megint a saját nevelésű ifista, Budai Viktória lesz a kezdőcsapat tagja. Márpedig a füredi fellépés abszolút nem ígérkezik könnyű etapnak: a bajnoki tabellán éppen a Diamantot megelőzve a negyedik helyen állnak. Mindettől függetlenül váltig hiszünk abban, hogy ez a meccs kétesélyes, s a kaposváriak fegyelmezett, pontos játékkal Balatonfüreden akár még be is tudják magukat verekedni a legjobb négy közé.

A Ruben Wolochin, Demeter András György argentin-magyar edződuó vezényelte Fino-Kaposvár társulata Debrecenben 15 órakor játssza idei utolsó bajnokiját. A legfontosabb hír, hogy bár Iván Gergő a legutóbbi hazai, Bp. MAFC-BME elleni rangadón külső bokaszalag-szakadást szenvedett, a csapat orvosa, dr. Néber Árpád szerint nem olyan nagy a baj. Rögzítő kötéssel a lábán lassan megkezdheti a munkát, s pár hét múlva már újra hadra fogható lesz.

– Csütörtökön még hiányzott az edzésről Iván Gergő, a azt sem tudjuk még, hogy a csapattal tart-e Debrecenbe. Majd meglátjuk, mi lenne a legjobb megoldás. Itthon marad, és inkább pihen, vagy pedig vállalja a több mint 800 kilométeres buszozást – mondta Demeter András György, a Fino-Kaposvár edzője.

A Debreceni EAC (volt) pontfelelőse, Hubicska Patrik a nyár óta már a Fino-Kaposvár játékosa. Viszont Debrecenben játszik a korábban Kaposváron is megfordult, egyaránt 33 éves, korábbi válogatott Bagics Balázs és Tóth András. Eddig egyébként csak egy meccset húztak be az Extraligában, így a hetedik, utolsó előtti helyen állnak a Dunaferr előtt.

Az 1. MCM-Diamantra vár még egy kupameccs: december 4-én, szombaton, 19 órakor játsszák a Testnevelési Egyetem SE elleni nyolcaddöntő visszavágóját a Kaposvár Arénában.

Fotóillusztráció: Muzslay Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában