Téli sportok

2022.03.23. 09:37

Kibérelték a dobogót

A 2020-ban alapított Pike 24 SC versenyzői remekül szerepeltek a 28. Havas Szezonzárón Ausztriában. A tizenkettő versenyző összesen tizennégy éremmel térhetett haza.

Trancsik Zsanett

Március 12. és 15. között tartották a 28. Havas Szezonzárót az ausztriai Murau városában. A négy nap alatt különböző Magyar Kupa-futamokat, illetve országos bajnokságokat rendeztek a síelőknek és a snowboardosoknak. A 2020-ban alapított Pike 24 SC versenyzői is részt vettek a rendezvénysorozaton. 


– Úgy gondoltuk, hogy összeszedünk egy lelkes csapatot, akik meg tudják állni a helyüket a hazai mezőnyben és szeretnék kipróbálni magukat versenyhelyzetben is a pályán – mondta Szerb Bence, a Pike 24 SC delegációjának vezetője. – Tizenkettő résztvevővel utaztunk ki, közöttük voltak utánpótláskorú és felnőtt síelők, snowboardosok egyaránt. 
Sűrű volt a programjuk a sorozat alatt. Ha épp nem versenyeztek, akkor a hegyekben edzettek és gyakoroltak a következő megméretésre. 


A kaposvári sportolók minden nap örülhettek valamilyen éremnek. Az első nap, szombaton a Sí Óriás-műlesiklás Magyar Kupát tartották, amelyben a Masters II. kategóriában lett aranyérmes Giuseppe Ballerini. 


Vasárnap a Snowboard Óriás-Műlesiklás Magyar Kupa következett a programban, ahol két ezüstérem született. Junior-női kategóriában Gombos Mirella, míg a felnőtt nők között Heczer Barbara állhatott a dobogó második fokára. 

 


Hétfő délelőtt junior kategóriában ezüstérmet szerzett Kulcsár Adri, a felnőtt női bronzéremnek pedig Szerb Katalin örülhetett a Snowboard Parallel Slalom Országos Bajnokságon. Délután a síelőké volt a főszerep, Sí Parallel Slalom Magyar Kupát tartottak, melyben számos érmet szereztek a versenyzők. Az amatőrök között U16-ban Csirisznyák Zsófi harmadik lett, U21-ben Gombos Mirella ezüstérmet szerzett, a férfi kategóriában Gombos Zalán állhatott a dobogó tetejére. A Masters I-ben Szerb Katalin második, míg Szerb Bence, a delegáció vezetője aranyérmet szerzett, s a Masters II-ben szintén első lett Giuseppe Ballerini. 


Az utolsó nap megkoronázása volt az egész rendezvénysorozatnak, hiszen a legizgalmasabb versenyszámok következtek, a Sícross és a Boardcross Országos Bajnokság. Előbbiben az U21-es korosztályban Gombos Zalán a harmadik helynek örülhetett, míg utóbbiban a Juniorok között Kulcsár Adri, felnőttben pedig Szerb Katalin szintén bronzérmet szerzett. 
Az egyesület további eredményei megtekinthetők a Pike 24 SC weboldalán. 
 


Fotó: MW

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában