Helyi sport

2022.10.05. 12:17

Hat éremmel tértek haza a dzsúdósok a neves viadalról

A szlovéniai Celje adott otthont az Európa Kupa-sorozat legutóbbi dzsúdó-versenyének, amelyen a Kaposvári JK két felnőtt válogatott kiválósága újabb nagy sikert ért el.

Trancsik Zsanett

A megméretésen összesen huszonhét dzsúdós képviselte a magyar színeket.

Boros Bence éremmel térhetett haza. A 73 kilogrammosok negyvenegy versenyzős mezőnyében hat győzelemmel és egy vereséggel a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Ez Boros Bence karrierjének negyedik EK-érme.

Naji Dávid is kiválóan menetelt, a 60 kilogrammosok között négy győzelem mellett két vereséggel zárt, amely a remek ötödik helyezést jelentette számára.

Gőz Roland a 90 kilogrammosoknál egy svéd, két szlovén, egy svájci és egy finn riválist legyőzve szerezte meg az Európa Kupa-győzelmet, pályafutása során első alkalommal. Gyertyás Róza az 52 kilogrammosok között szintén először jutott el az EK-dobogó legfelső fokáig. Boros Bence bronzérme mellett még Andrási Márton a 60 kilogrammosoknál és Kőszegi Rebeka a 48 kilogrammosok között is harmadik helyezést ért el. Ezen kívül Naji Dávid mellett Feczkó Csanád, Szabó Áron, Péter Fruzsina, Czerlau Jennifer és Sági Nikolett is az ötödik helyen zárt. Emellett Vida András, Havasi Bálint és Beringer Fatime egy hetedik hellyel lett gazdagabb

A magyarok hat éremmel és kilenc pontszerző helyezéssel térhettek haza.

Címkék#dzsúdó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában