Kézilabda

2023.06.25. 15:03

Négy Nemzet-tornát nyert a junior válogatott

Mindhárom mérkőzését megnyerte a dabasi Négy Nemzet-tornán a korosztályos Európa-bajnokságra készülő junior leány kézilabda-válogatott.

Trancsik Zsanett

Július 6-án kezdődik Romániában az U19-es leány kézilabda Európa-bajnokság, amire a közvetlen felkészülést június első felében, Balatonbogláron kezdte meg a csapat. Az elmúlt hetet Dabason töltötte a Szilágyi Zoltán szövetségi edző által irányított együttes, amely a helyszínen házigazdaként várta a Négy Nemzet-torna további szereplőit, vagyis Hollandia és Észak-Macedónia korosztályos legjobbjait, illetve az Egyesült Államok felnőttcsapatát.

A magyar csapat magabiztosan nyerte az első két mérkőzését: Észak-Macedónia ellen már a félidőben 27–3-ra vezettek a fiatalok, végül 26 gólos sikert könyvelhettünk el, majd az Egyesült Államokat 35–13-ra győzték le, így jöhetett a két négy pontot szerző válogatott összecsapása, a hollandokkal néztek farkasszemet az utolsó körben a magyar lányok.

Ez a mérkőzés már jóval szorosabban alakult, az első percekben még a vendégek vezettek, és bár hamar fordítottak a házigazdák, végig szorosan alakult a mérkőzés, nem tudtak megnyugtató előnyt felépíteni Simon Petráék. A félidőben 15–13 állt az eredményjelzőn, és még a hajrában is csak egy-két gólnyi volt a különbség, ám az utolsó percekben Csernyánszki Liliána és Szabó Lili találatai végleg eldöntötték az aranyérem sorsát.

A NEKA-t Csíkos Luca, Gém Léna, Kovalcsik Bianka, Molnár Dorottya, Szabó Anna, Szabó Lili, Varga Emília és Zaj Klára képviselte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában