Világbajnokság

2023.07.22. 12:16

A férfi pólósaink is negyeddöntősök

Fenyő Gábor

A Varga Zsolt szövetségi kapitány dirigálta magyar férfi vízilabda-válogatott – amely a horvátok legyőzésével már biztos csoportgyőztesként játszhatott Argentínával – a „C” csoport záró mérkőzésén vasárnap hajnalban nyolc góllal nyert. A vízbe ugró játékosok közül – egyedül csak a kapus, Lévai Márton nem dobott gólt – mindenki feliratkozott a gólszerzők közé. A világbajnoki újonc Vigvári Vince volt a legeredményesebb négy találatával. A másik kapus, Vogel Soma nem játszott, míg ezúttal Vámos Mártont és Német Tonit nem nevezték. 

Magyarország–Argentína 
21–13 (7–1, 5–4, 4–4, 5–4) 
Magyarország: Lévai M. – Varga Dénes (1), Jansik Sz. (1), Zalánki (1), Pohl (1), Manhercz K. (2), Molnár E. (2). Csere: Vigvári Vince (4), Nagy Ádám (3), Fekete G. (3), Angyal (2), Vigvári Vendel (1). Szövetségi kapitány: Varga Zsolt. 
A magyarok kedden a negyeddöntőben játszanak. A szintén százszázalékos Bíró Attila vezette női pólós válogatott előtte egy nappal korábban játszik a négy közé jutásért. 

*** 
Szombaton nem lesznek magyar érdekeltségű versenyszámok Fukuokában. Vasárnap hajnalban kezdenek az 50 méteres medencés úszók. A nyitónapon Késely Ajnát, Jakabos Zsuzsannát, Sebestyén Dalmát, Rasovszky Kristófot, Szabó Szebasztiánt és Holló Balázst láthatjuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában