Vizes vb

2023.07.28. 10:18

Döntőbe jutottak a férfi pólósaink

A fukuokai vizes világbajnokság csütörtöki versenynapján három úszónkért, valamint a női 4x200-as gyorsváltóért szoríthattunk. Ezen a napon ugrottak vízbe férfi pólósaink a címvédő spanyolok ellen, s a legutolsó másodpercben dobott góllal beverekedték magukat a szombati döntőbe. 

A férfi 200 méteres hátúszás előfutamában Kós Hubert a harmadik legjobb idővel, Kovács Benedek Bendegúz pedig a 14. helyen jutott be a délutáni elődöntőbe. A magyar női 4x200 méteres gyorsváltó (Ábrahám Lilla Minna, Pádár Nikolett, Késely Ajna, Molnár Dóra) a hetedik legjobb idővel biztosította helyét a délutáni fináléban. 

A magyarok közül elsőként Németh Nándor rajtolt el a 100 méteres gyorsúszás döntőjében, aki végül a nyolcadik lett. A 200 méteres pillangóúszásban is érdekeltek voltunk Márton Richárd révén, ő hetedikként csapott a célba. A női 4x200-as gyorsváltónk maradt a hetedik helyen, viszont pénteken is biztosan lesz két döntősünk. Kovács Benedek Bendegúz új egyéni csúccsal a második, Kós Hubert pedig a harmadik legjobb idővel lett finalista. 

Vízilabda – férfiak a döntőbe jutásért: 
Magyarország– Spanyolország 12–11 (3–3, 1–3, 3–2, 5–3) 
A magyar keret: Lévai Márton, Vogel Soma – kapusok; Angyal Dániel, Manhercz Krisztián, Vigvári Vince, Vámos Márton, Nagy Ádám, Zalánki Gergő, Fekete Gergő, Német Toni, Varga Dénes, Jansik Szilárd, Molnár Erik – mezőnyjátékosok. Szövetségi kapitány: Varga Zsolt. 

A magyarok a legutolsó pillanatban Manhercz Krisztián góljával nyertek. A másik elődöntőben Görögország 13–7 arányban szó szerint lemosta Szerbiát. Szombaton 11 órakor Magyarország és Görögország játssza a döntőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában