Röplabda

2023.07.03. 06:00

Legyőzte a magyar válogatott Ciprust

Az ifjabb Nagy Péter szövetségi kapitány által irányított magyar férfi röplabda-válogatott 3–1 (13, 16, –25, 16) arányban legyőzte Békéscsabán Ciprust.

Fenyő Gábor

A mindent eldöntő ötödik, rövidített játszmát, az úgynevezett aranyszettet is a mieink nyerték 15–12 arányban, így bejutottak az Ezüst Európa Liga döntőjébe, ahol Lettországgal találkozunk majd.

A mezőny legeredményesebb tagja a Fino-Kaposvár meghatározó játékosa, Bögöly Gábor volt, aki 22 pontot termelt. A Kaposváról elköszönt Horváth Kristóf – aki a válogatott csapatkapitánya – 19 pontig jutott, míg Keen Cameron Illés hármat vállalt, a liberó pedig most is Kiss Máté volt. A Fino-Kaposvár másik játékosa, Iván Bence nem került pályára.

Az Ezüst Európa Liga döntőjének első mérkőzését  július 6-án, csütörtökön rendezik ugyancsak Békéscsabán. A visszavágó három nappal később július 9-én, vasárnap lesz Rigában. A bronzéremért Ciprus és Ausztria csatázik majd egymással.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában