Úszás

2023.08.24. 08:54

Felvette a versenyt a felnőttekkel Győrffy Lili Anna

Megállta a helyét a felnőttek mezőnyében a 16 esztendős Győrffy Lili Anna. A Kaposvári 1.MCM-Diamant Adorján SE úszója ugyanis nyolcadik helyen zárt a LEN Nyíltvízi Európa-kupa negyedik állomásán.

Klein Péter Nándor

A fukuokai világbajnokság után egy hónappal Szlovákiában folytatódott a LEN Nyíltvízi Európa-kupa, a negyedik állomással. A somorjai versenyen nem a legideálisabb körülmények várták az úszókat, ugyanis elég hideg, 18,2 fokos vízben kellett teljesíteniük a tíz kilométeres távot. A magyar színeket ezúttal a felnőttek mezőnyében képviselte Győrffy Lili Anna. Az Adorján SE 16 esztendős kiválósága először indult ezen a távon.

– Lili a görögországi Korfun, szeptember 29. és október elseje között megrendezésre kerülő Junior Nyíltvízi Európa-bajnokságra való felkészülés részeként vett részt az Európa-kupa negyedik állomásán – mondta Lábodi Laura, a Kaposvári 1.MCM-Diamant Adorján SE edzője. – A csak 18 fokos vízben, a hat körös verseny alatt remekül helyt állt a felnőttekkel megtűzdelt mezőnyben. Három és fél körön keresztül ment az élbollyal, majd később vezette a tőlük leszakadó mezőnyt, ahonnét az utolsó körben sikerült megszöknie és az előkelő nyolcadik helyen csapott célba.

A szám másik magyar indulója, Fábián Bettina remek úszással és egy még tökéletesebb benyúlással a harmadik helyet szerezte meg. Az Európa-kupa sorozat három hét múlva Észak-Macedóniában folytatódik.

Győrffy Lili Anna számára a hazaérkezést követően sincs megállás, hiszen a nyíltvízi junior válogatottal készül Balatonalmádiban, három héten keresztül.

 

LEN Európa-kupa, 4. állomás, Somorja

Férfiak: 1. Marcello Guiidi (olasz) 1:55:22.9, 2. Hambardzumyan Arshak 1:55:59.2… 15. Tóth Olivér 2:01:07.5

Nők: Lea Boy (német) 2:07:33.9, 2. Fábián Bettina 2:07:52.5… 8. Győrffy Lili 2:11:00.5

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában