Kézilabda

2023.09.17. 16:15

Dabasról hozta el a két bajnoki pontot a Csurgó

Tovább robog a somogyi csapatok vonata és rendre győzelemre viszi a kiváló együtteseket. A Csurgói KK csapata a Dabas otthonába lépett pályára a hétvégén és hozta el a bajnoki pontokat.

Huszár Hajnalka

Forrás: cskk.hu

Sajnos Markez játékára még most sem számíthatott Baranyai Norbert vezetőedző, így ő nem tartott a csapattal. Sokáig, majdnem három percig kellett várni az első találatra, de Tufegdzic átmentette a múlt heti jó formáját és vezetéshez jutatta a Csurgót. Innen bő tíz percig fej fej mellett haladtak a csapatok, de a kapuban parádézó Holló üres kapus góljával elindult a csurgói henger és szépen fokozatosan Tufegdzic indulásaival sikerült ellépni a dabasiaktól. Nem csak elől vitézkedtek a somogyi legények, hanem a védekezésben is jeleskedtek. Szeitl és Vasvári vezérletével hatásosan állították meg a hazaiak rohamait Holló extrát hozott az első játékrészben a kapuban , elöl pedig Tufegdzic és Herceg keserítette meg Pallagék életét. A félidő végére már tetemes 9 gól volt Borsosék előnye.

Bár a második játékrész csurgói támadással indult , az első gólt mégis a hazaiak szerezték Zlatko Horvat révén. Ennek ellenére sikerült tartani a megszerzett előnyt egy darabig. A félidő derekán jött egy kis hullámvölgy, akadoztak a csurgói rohamok, de Füstös jól váltotta a kapuban Hollót és ő is bemutatott egy-két bravúrt. A végjátékban Papp Tamás góljával ísmét tíz volt a két csapat között , bár ebből még sikerült faragniuk a hazaiaknak , de az OBO Arénában szombaton a Csurgó örülhetett a bajnoki pontoknak.

Dabas KC–Csurgói KK 21–29 (8–17)
Dabas, OBO Aréna, 800 néző. Vezette: Bíró, Kiss.

Dabas: Pallag – Ács 3, Fekete B. 4, Szöllősi Sz., Török 1, Zdolik 5, Laurinyecz 1. Csere: Nagy T. (kapus), Garajszki 1, Bálint B. 2 (1), Bognár N., Horvat 3 (2), Koller, Szeverényi 1, Katona, Hunyadi. Edző: Tomori Győző.
Csurgó: Holló 2 – Tufegdzic 7 (2), Mazurek, Vasvári, Szeitl E. 2, Herceg 5, Krsmancic 4. Csere: Füstös Á. (kapus), Spruk 1, Zagar 1, Bazsó, Borsos, Papp T. 4, Gábor M. 2, Tóth P. 1, Gebhardt. Edző: Baranyai Norbert.
Kiállítások: 6, illetve 6 perc.
Hétméteresek: 4/3, illetve 2/2.
Az eredmény alakulása: 4. perc: 2–1. 12. p.: 3–6. 26. p.: 6–13. 36. p.: 10–20. 44.p.: 14–22. 56. p.: 18–28.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában