Labdarúgás

2023.09.20. 10:18

Kihasználná az osztálykülönbséget a Rákóczi a Magyar Kupában

Nem számít könnyű mérkőzésre a Mezőörs KSE ellen Hampuk Ádám, a Kaposvári Rákóczi FC támadója a Magyar Kupa negyedik fordulójában.

Klein Péter Nándor

Hampuk Ádámnak (zöldben) a csapatkapitányi szalag adott egy kis pluszt a duplájához a PTE-PEAC ellen

Fotó: Lang Robert Kaposvar

Az NB III. Dél-Nyugati csoportjában érdekelt Kaposvári Rákóczi FC eddig három csapatot is búcsúztatott a MOL Magyar Kupában, az első körben a Dunaújvárost, a másodikban a Sárbogárdot. A harmadikban pedig a PTE-PEAC-ot, Hampuk Ádám duplájával. 

– Mindenképp szerettünk volna továbbjutni, örülünk, hogy sikerült – mondta Hampuk Ádám, Kaposvári Rákóczi FC támadója, aki csapatkapitányként vezette társait a legjobb 32 közé. – A csapatkapitányi szalag adott egy kis pluszt – tette hozzá. – Korán megszereztük az előnyt, sőt, az első húsz percben már kettővel vezettünk, ez megadta a mérkőzés alaphangját, hiszen utána már nem volt kérdés, hogy mi lesz a vége. 

A somogyi zöld-fehérek nem állnának meg a következő körben sem, amikor is a Győr-Moson-Sopron vármegyei első osztályban érdekelt Mezőörs KSE csapatához látogatnak, ahol a tét a legjobb tizenhat közé kerülés, és az ezzel járó ötmillió forint. 

– A sorsoláskor kíváncsian vártam, hogy ki lesz az ellenfelünk – mondta Hampuk Ádám. – A Mezőörs a csoportunk egyik bajnoki címért küzdő csapatát, a Nagykanizsát ejtette ki, így nem számíthatunk könnyű mérkőzésre, még úgy sem, hogy papíron mi vagyunk az esélyesek. Természetesen szeretnénk továbbjutni ebből a körből is. 

A negyedik fordulóban is egy mérkőzésen dől majd el a továbbjutás. A forduló hivatalos játéknapja: november 1. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában