Úszás

2023.10.11. 15:28

Edzője szerint Milák a budapesti világkupán még nem lesz a régi

Az október 20. és 22. között sorra kerülő budapesti világkupán tér vissza Milák Kristóf olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó, de fő versenyszámában még nem áll rajtkőre.

Sonline.hu

20221116 Kaposvár négy napon át zajló Szerencsejáték Zrt. Rövidpályás Országos Bajnokság, melyen az ország legjobbjai ugranak a kaposvári Csik Ferenc Versenyuszoda medencéjébe. Fotó: Lang Róbert lr Somogyi Hírlap Képen: Milák Kristóf és edzője, Virth Balázs

Fotó: Lang Róbert

– Még nagyon az elején járunk, gyakorlatilag majdnem 12 hetet kihagyott, s ez az ötödik hét amióta edz, egyelőre még az állóképesség és az erő visszaszerzése van folyamatban – mondta Milák Kristófról a kaposvári edző, Virth Balázs. – Az úszók általában 3-4 hetet szoktak kihagyni a világverseny után, ezt követően kezdik újra a felkészülést. Milák Kristóf gyakorlatilag három hónapja nem végzett úgymond magas szintű munkát, ebbe kell visszarázódni. Egy picit ez lassabban megy, ugye ehhez a sportághoz kell erő, állóképesség, gyorsaság, ezek közül egyiknek se vagyunk birtokában. Úgyhogy azt gondolom, hogy a budapesti világkupára még nem lesz egészen a régi. Nem látom annyira vészesen a helyzetet, hogy ne kerülne döntőbe, de annyit kell tudni, hogy 200 pillangón még nem fog úszni, 50, 100 pillangón fog, illetve 50, 100, 200 gyorson a tervek szerint.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában