Ritmikus showtánc

2023.11.08. 15:03

Meghódították Rómát a kaposvári Crystal SC versenyzői

Remekül szerepeltek a Crystal SC fiatal versenyzői a római világbajnokságon. A tizenkét sportoló hat éremmel, köztük négy világbajnoki arannyal tért haza.

Trancsik Zsanett Kármen

Három kaposvári és kilenc balatoni versenyző lépett színpadra a World Dance Világbajnokságon

Október 28-án rendezték meg a World Dance Világbajnokságot Rómában, több mint hét ország részvételével. A Crystal Show Dance & Rhythmic Gymnastics egyesületét összesen tizenkettő – három kaposvári és kilenc balatoni – sportoló képviselte. A versenyzők két kategóriában indultak, az egyik az open, a másik pedig az acro dance, mely egy olyan táncstílus, amely a klasszikus tánctechnikát akrobatikus elemekkel ötvözi.

Vaszilkó Maja hétévesen lett világbajnok Rómában

– Még nyáron voltunk a Ritmuscsapatok Országos Szövetségi Versenyén, ahonnan lehetett kvalifikálni erre a világbajnokságra, ez sikerült is, onnantól kezdve pedig csak erre készültünk – mondta Takács-Békési Zsanett, a Crystal SC vezetőedzője. – Nagyon izgultak a lányok, de mindenki megállta a helyét. A körülmények nem voltak annyira megfelelőek, mert kicsit lejtett a színpad, mi pedig szőnyegen edzünk, tehát ez egy nehezítő tényező volt a lányoknak. De tényleg mindenki szépen helytállt, nem volt könnyű dolguk, hiszen különböző nemzetiségű, erős táncosokkal kellett felvenniük a versenyt, volt, hogy egy kategóriában tizenketten is indultak. Úgy gondolom, hogy mindenkinek a helyezése a teljesítményéhez képest tökéletes.

Kardos Lilien a hetedik helyen végzett Fotó: massimo danza

A Crystal SC sportolói legközelebb már csak tavasszal fognak versenyezni, addig alapoznak és készülnek a karácsonyi gálájukra.

Eredmények

Világbajnok: Vaszilkó Maja, Bakó Lili, Cserti Csapó Zoé, valamint a Horváth Maja-Cserti Csapó Zoé páros.

Horváth Maja 2. hely, Kiss Zoé 3. hely, Sztankula Sarolta 4. hely, Toronyi Molli 5. hely, Dévai Médea 6. hely, Kardos Lilien 7. hely, Tóth Hella és Horváth Fanni is 8. helyezést ért el, Csapó Anna 11. hely.

Bakó Lili a dobogó legfelső fokára állhatott fel

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában