Kézilabda

2023.11.12. 17:45

Markez vezérletével nyert idegenben a Csurgó

A legendás veszprémi Március 15. úti Sportcsarnok adott otthont a Csurgó hétvégi mérkőzésének.

Huszár Hajnalka

Fotó: Csurgói KK

 A házigazda rosszul kezdte a bajnokságot, Éles József tanítványait több sérülés nehezítette az eredményesebb pontvadászatban. A Csurgó pedig legutóbb a Komló ellen szenvedett meglepő vereséget, így volt mit javítania a somogyi együttesnek. A találkozó egy gyors Herczeg góllal indult, majd Tufegdzsics is betalált, így elmondható, hogy somogyi szempontból a kezdés biztató volt. Ezt azonban a hazaiak nem hagyták annyiban és eredményes kézilabdával fordítottak. A szünetben mégis ötgólos volt a csurgói előny, köszönhetően többek között Markez, Gábor és Tóth gólerős játékának. A fordulás után Füstös védései is kellettek ahhoz, hogy a hazaiak ne tudjanak közelebb zárkózni. Az utolsó tizenöt percet nyolcgólos hátránnyal kezdte meg az Éles-csapat, mely jól hajrázott, de a találkozó végkimenetelén változtatni így sem nem tudott. 

Fejér-B.Á.L. Veszprém–Csurgói KK 28–32 (13–18) 

Veszprém, 300 néző. V: Sándor, Szabó. 

Csurgó: Holló – Tufegdzsics 1, Markez 8, Krszmancsicsk 5 (3), Szeitl E. 4, Herceg 1, Spruk 1. Csere: Füstös (kapus), Vasvári, Borsos, Tóth P. 6, Gábor M. 4, Mazurek, Papp T. 2, Zagar, Bazsó. Vezetőedző: Baranyai Norbert.

Az eredmény alakulása: 7. perc: 2–5. 14. p.: 5–7. 16. p.: 8–8. 19. p.: 10–9. 25. p.: 11–13. 28. p.: 13–17. 35. p.: 15–21. 45. p.: 18–25. 53. p.: 22–28.

Kiállítások: 6, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 2/1, ill. 6/3.

Mestermérleg:

Danyi Gábor (másodedző): – Ma nagyon jól játszott a Csurgó, a játék minden elemében jobbnak bizonyult nálunk, így megérdemelten vitték el a győztesnek járó pontokat. Az első félidő huszadik percéig tudtuk tartani a lépést, utána már csak futottunk az eredmény után. 

Baranyai Norbert: – A Komló elleni vereség után szerettünk volna javítani, örülök, hogy újra láttam a győzni akarást a játékosaim szemében. Motiváltan és lelkesen kézilabdáztunk, amivel az első félidőben meg is alapoztuk a győzelmet. Bízom benne, hogy ez a siker jót tesz az önbizalmunknak.

További fotók a Csurgói KK oldalán elérhetőek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában