Formula–1

2023.11.17. 15:10

Mindössze kilenc percig tartott az első szabadedzés Las Vegasban

Charles Leclerc (Ferrari) kezdett az élen a Formula–1-es Las Vegas-i Nagydíj csonka első szabadedzésén. A monacói versenyző mögött a Haas kettőse, Nico Hülkenberg és Kevin Magnussen következett.

Sonline.hu

Las Vegas, 2023. november 17. Carlos Sainz Jr., a Ferrari versenyzõje a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Las Vegas-i Nagydíjának második szabadedzésén 2023. november 17-én. Az elsõ Las Vegas-i futamot november 19-én rendezik a kaszinóvárosban. MTI/AP/Darron Cummings

Fotó: Darron Cummings

A körözés nem tartott sokáig, bő tíz perccel a kezdés után lendült a piros zászló, ami – mint utóbb kiderült – egyben a gyakorlás végét is jelentette. A megszakítást Carlos Sainz Jr. idézte elő, miután megadta magát alatta a Ferrari. A spanyol nem sokkal a bokszutca bejárata előtt volt kénytelen félrehúzódni, miután a kormányán a kocsi leállítására felszólító üzenet jelent meg. A pilóta az 1,9 kilométer hosszú egyenesben hajtott át feltehetően egy meglazult csatornafedélen. A szövetség elővigyázatossági okokból valamennyi csatornafedelet ellenőrzött a nyomvonalon. Így a második szabadedzést két órával eltolták, és annak időtartamát másfél órára növelték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában