Labdarúgás

2023.11.24. 16:34

Újra legyőzné a rivális pécsieket a Rákóczi FC

Vasárnap 13 órától rövid időn belül harmadszor méri össze erejét a PTE-PEAC gárdájával a Kaposvári Rákóczi FC, amely ezúttal hazai pályán a harmadosztályú labdarúgó-bajnokság Dél-Nyugati csoportjának 17. fordulójában fogadja riválisát.

Klein Péter Nándor

Fotó: Lang Róbert

Az év utolsó bajnoki mérkőzésére készül a Kaposvári Rákóczi FC, amely vasárnap 13 órai kezdettel a PTE-PEAC csapatát fogadja a stadionban. A felek rövid időn belül már harmadszor csapnak össze egymással, hiszen augusztusban a bajnokságban találkoztak, amikor is sokáig a zöld-fehérek vezettek, de a hajrában egyenlítettek a pécsiek, majd ezt követően a MOL Magyar Kupában is összefutottak, de ekkor a Rákóczi magabiztos győzelmet aratott a PMFC Stadionban. Ezúttal viszont a Rákóczi Stadion ad otthont a találkozónak.

– A PEAC jól kezdte a bajnokságot, de ezt követően egy hullámvölgybe kerültek, viszont mióta Kardos Ernő a vezetőedzőjük, stabilizálódott a helyzetük, így az első két meccsünkből nem lehet következtetéseket levonni – mondta a Kaposvári Rákóczi FC csapatkapitánya, Gál Mátyás. – Azóta teljesen más stílusban játszanak, így kemény találkozóra készülünk ellenük. A hazai pálya viszont előnyt jelent számunkra, bár volt egy olyan időszakunk, hogy ez nem érvényesült, de mostanában sikerült szép sikereket elérnünk. A szurkolóinkat is szeretnénk megörvendeztetni az év utolsó mérkőzésén, így csak arra koncentrálunk, hogy megszerezzük a három pontot.

Az már eldőlt, hogy a Rákóczi FC mindenképp a hatodik helyen tölti a téli szünetet, de egy sikerrel tapadhatnának az előttünk álló Dunaföldvárra. A PEAC a korábbi Rákóczi játékos, Kardos Ernő irányításával viszont elkezdte gyűjtögetni a pontokat, de még így is csak a kiesést jelentő 14. pozíciót foglalják el, azonban egy győzelemmel kilépnének a kiesőzónából.

– A sok utolsó perces pontvesztés miatt ez a félév sikerülhetett volna jobban is – összegzett röviden Gál Mátyás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában