Vitorlázás

2023.12.01. 14:16

Egyetlen tavi nemzetként elődöntőbe jutottak a magyarok a világkupán

Újabb magyar győzelem született az SSL Vitorlázó Világkupa negyeddöntőjének utolsó, dupla pontos futamában Las Palmasban.

Sonline.hu

Fotó: Gilles Morelle

A negyeddöntő negyedik futamán kemények voltak a körülmények, nagyon együtt rajtolt a négy hajó (Magyarország, Chile, Hollandia, Németország), viszont a németek indítása sikerült a legjobban, de a futamot félbeszakították. A második rajtnál már csökkent a szél ereje, a hullámok is kulturáltabbak lettek. A magyarok hibátlanul vették a felső bóját, az üldözők azonban egy külön műsort produkáltak, amelyet ritkán látni; szinte egyszerre ért a három hajó a bójához. Majdnem 300 méterrel vezettek a magyarok a befutó hátszél közepén, a végén aztán több mint egy percet vertek a második chileiekre. Ezzel a csoportból az elődöntőbe az első helyen jutottak be, a második helyen pedig a hollandok.

A magyar csapat eddigi teljesítménye alapján ott van a világ pillanatnyi nyolc legjobb vitorlás együttese között, egyetlen tenger nélküli nemzetként. A negyeddöntő négy futama közül hármat megnyert a válogatott.

A balatonföldvári Spartacus VE egyesületét három vitorlázó is képviselte a magyar keretben, Gyapjas Zsombor, Majthényi Szabolcs és Takácsy Levente személyében.

A folytatás szombaton következik az elődöntő két négyes csoportjának egyetlen, sorsdöntő futamával, amely eldönti: kik kerülnek a legjobb négy közé vasárnap.

A magyar csapat Új-Zélanddal, Franciaországgal és Spanyolországgal került egy csoportba az elődöntőben. A másik ágon Nagy-Britannia, Brazília, Hollandia és Olaszország küzd a fináléért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában