Az év legjobbjai

2023.12.21. 14:38

Tarolt a Fino az idei legek választásán

Idén decemberben is megválasztották a 2023-as év legjobbjait.

Fenyő Gábor

A Fino Kaposvárnak  három ilyen megtisztelő elismerés jutott. Bögöly Gábor mellett – akit az év férfi röplabdázójának választottak meg – Szlobodan Prakljacsics lett az év edzője, míg a legjobb külföldi légióst megillető MRSZ szakmai különdíjat Lubos Bartunek, a nyáron Kaposvártól elköszönt feladó kapta.

A szerb Szlobodan Prakljacsicsnak ez volt az első szezonja a Fino Kaposvárnál. Ő az első külföldi edző, akivel hat évnyi szünet után újra bajnok lett a kaposvári együttes. A bajnoki alapszakaszt csak az ötödik helyen fejezték be, vagyis a rájátszásban minden párharc – így a döntő is – idegenben kezdődött.

A cseh Lubos Bartuneket a télen igazolta le a Fino Kaposvár, s elévülheteten érdemei vannak a  sorrendben 19. kaposvári bajnoki címben. A csapat igazi húzóembere, karmestere volt. A nyáron elköszönt Kaposvártól, s új csapata van.

A nőknél is a bajnoki címvédő (és kupagyőztes) Bp. Vasas-Óbuda csapatából került ki az év edzője és légiósa a görög Jannisz Atanaszopulosz és az amerikai feladó-átló, Bannister Tayler Denise személyében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában