Dzsúdó

2023.12.02. 07:00

Vegyes tatamicsaták: nagyon várják Kaposvárra Tóth Krisztiánt

Fenyő Gábor

Ezen a hétvégén, vasárnap a régi városi sportcsarnok lesz a házigazdája az I. és II. osztályú felnőtt országos dzsúdó (vegyes) csapatbajnokságnak, amelyet a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola, valamint a Magyar Judo Szövetség közösen rendez. Az erőpróba előtt 9 órakor tartják a mérlegelést, míg a verseny 11 órakor rajtol majd egyszerre három szőnyegen. Mindkét nemnél három súlycsoportban versenyeznek az indulók; a férfiaknál 73, 90 és + 90,míg a nőknél 57, 70 és + 70 kg-os súlycsoportban mérkőznek majd.

– Tizenkét klub jelezte, hogy eljönnek Kaposvárra – kezdte Böröcz Zsolt, a rendező Kaposvári Sportközpont és Sportiskola vezetőedzője. – Mi mind az I., mind pedig a II. osztályban indítunk csapatot. Vannak sérültjeink, így aztán lesznek vendég- és veterán dzsúdósaink is.

Bár a felnőtt válogatottak Japánból kaptak meghívót, ám Tóth Krisztián nem utazik. Van rá esély, hogy az olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes sportoló az MTK színeiben itt Kaposváron lép majd tatamira.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában