Ritmikus sportgimnasztika

2024.01.17. 08:18

A legjobb vidéki egyesület lett a kaposvári LSC RG SE

A Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség díjazta a tavalyi év legjobbjait.

Trancsik Zsanett Kármen

Dr. Balogh Orsolya (balra), az LSC RG SE elnöke és vezetőedzője vehette át a díjakat

A Magyar Sportházban megtartott díjkiosztón köszöntötték a 2023-as esztendő kiválóságait, a szövetségnél az Év Sportolójának választott Pigniczki Fannit és felkészítőit, valamint a legeredményesebb magyar egyesületeket, illetve a nemzeti válogatott tagjait.

Az eseményen részt vett dr. Schmidt Ádám, sportért felelős államtitkár, Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára, Deutsch Tamás, az MTK Budapest elnöke, Bencze György, az MRGSZ elnöke, valamint Körmendy-Ékes Judit, az MRGSZ társelnöke.

Somogy Vármegye egyetlen ritmikus gimnasztika egyesülete, az LSC RG SE többször is érintett volt az ünnepélyes díjátadón. Az országos ranglistán legjobb vidéki klubként a negyedik legeredményesebb egyesület lett az LSC az országban működő ötvenegy szakosztály közül. VSK-2 (versenysport kategória II. osztály) magasan nyerték az éves összesítőt. Az I. osztályban pedig az előkelő ötödik helyen zártak.

A díjakat az LSC RG SE-től Dr. Balogh Orsolya, az egyesület elnöke, s vezetőedzője vehette át.

A magyar válogatott tagjaként Farkas Júliát is köszöntötték, aki jelenleg a felnőtt együttes kéziszer csapat tagja, és az idei hazai rendezésű Európa-bajnokságra készül. Az Európa-bajnokság előtt pedig számos Világkupán vesznek majd részt a csapattal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában