Labdarúgás

2024.01.07. 16:25

Személyi változások a BFC Siófok stábjában

A vezetőedző, Dragan Vukmir vezérletével megkezdte a téli felkészülést a BFC Siófok, melynek első edzésén ott volt Illés János klubigazgató is.

Fotó: NemA

Elhangzott a célkitűzés, a rossz őszi szereplés után mindent meg kell tenni azért, hogy a klub megőrizze másodorsztályú tagságát. Ennek érdekében több változást is belengetett a rutinos klubvezető, aki elmondta, hogy változások lesznek a szakmai stábban és azon dolgoznak, hogy megerősítsék a játékoskeretet. 

A klubvezetés láthatóan továbbra is kitart a vezetőedző, Dragan Vukmir mellett, ám a szakmai stábban két változást is eszközöltek. Közös megegyezéssel távozott a másodedző Nikházi Márk, valamint a csapat fizioterapeutája, Kovács Roland. Utóbbi három és fél éve foglalkozott a siófoki sérültek rehabilitációjával, pozícióját és munkáját pedig az erőnléti edző, Jovan Markovic veszi át. 

– Mindkettőjüknek köszönjük a BFC Siófoknál töltött éveket és az elvégzett munkát, továbbá sok sikert kívánunk pályafutásuk folyatatásához – olvasható a klub hivatalos közleményében. 

Nikházi Márk még 2019-ben igazolt Siófokra, ahol előbb játékosként 57 bajnoki mérkőzésen lépett pályára. Nevéhez hat találat fűződik, négy a bajnokságban és kettő a Magyar Kupában. A korábban az MTK Budapest és többek között a DVTK szerelését is magára öltő középpályás 2023 januárjától segítette másodedzőként Dragan Vukmir munkáját, valamint szerepet vállt  a Siófoki Bányász SE utánpótlásnevelésében egyaránt. Utódja az U19-es csapat edzője, Mészáros József lesz, aki korábban már dolgozott a BFC Siófok felnőtt csapatánál. Előbb Keszei Ferenc munkáját segítette pályaedzőként, vajd később vezetőedzőként is kipróbálhatta magát. 

A BFC Siófok a tabella tizenhatodik helyéről várja a folytatást 3 győzelemmel, 4 döntetlennel, 11 vereséggel és 14:34-es gólaránnyal, ami a második legrosszabb az egész mezőnyben. Csak az FC Ajka és a Mosonmagyaróvár gyűjtött kevesebb pontot az ősz  folyamán. A biztos bennmaradást jelentő vonal pedig jelenleg négy pontra van, igaz a riválisok többsége egy mérkőzéssel kevesebbet abszolvált.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában