Jó tavaszban bíznak

2024.01.12. 13:51

Új edző vezényletével kezdett a Rákóczi FC

Székely Tibor irányításával kezdte el az évet a Kaposvári Rákóczi FC, amely a tervek szerint kilenc edzőmérkőzéssel hangol a harmadosztályú labdarúgó-bajnokság Dél-Nyugati csoportjának tavaszi folytatására.

Klein Péter Nándor

Fotó: Lang Róbert

Felmérésekkel kezdte az évet a Kaposvári Rákóczi FC, amely Horváth Rudolf családi okok miatti távozását követően immár Székely Tibor irányításával vágott neki a felkészülésnek. A labdarúgók péntek délelőtt vetették bele magukat a közös munkába, amely állapotfelméréssel kezdődött. 

– Felméréssel kezdtünk, a hétvégére pedig egy prevenciós programot kaptak a játékosok – mondta Székely Tibor, a Kaposvári Rákóczi FC vezetőedzője. – Hétfőn kezdjük a labdás edzéseket, majd folyamatosan jönnek a felkészülési mérkőzések. Szerdán már Pécsre utazunk, ezen a találkozón még jobban meg tudom ismerni a társaságot. Ezen kívül van még nyolc edzőmeccsünk lekötve. Intenzíven, napi két edzéssel készülünk a bajnokságra, hiszen a lehetőségek, az infrastruktúra adott ahhoz, hogy edzőtábor szerűen dolgozzunk a céljaink elérése érdekében. 

Hatodik helyről várják a folytatást

A Kaposvári Rákóczi FC a hatodik helyről várja a tavaszi folytatást, mely során az új vezetőedző szeretné kihozni a legtöbbet a csapatból. 

– Nagyon bizakodó vagyok, mert egy tehetséges társaságot vettem át – tette hozzá Székely Tibor. – Motivált is vagyok, mert a játékosoknak, a klubnak és nekem is vannak céljaim, ezek pedig összevágnak. Azon dolgozom, hogy ebből kihozzam a maximumot. Szeretnénk minél közelebb kerülni a végső célhoz, ami nem más, mint az, hogy egy-két éven belül sikerüljön az osztályváltás. A társasággal még csak most ismerkedem, bár több mérkőzésüket is láttam, így egyelőre nem lennék hiteles, ha az erősítésekről beszélnék. Első körben a Bene Akadémiára támaszkodunk, az ott pallérozódókat helyezzük előtérbe, hiszen maximálisan számítok a fiatalokra. Legutóbb a veszprémi akadémián dolgoztam, így bőven van saját tapasztalatom ezen a téren. 

Bizakodó a házi gólkirály

A kaposváriak házi gólkirálya, az eddig hét gólnál járó Hampuk Ádám is izgatottan várta az első edzést, ahol a társaival együtt megismerkedhetett az új edzővel. 

– A felkészülési időszak nem a játékosok kedvence, azonban szükséges ahhoz, hogy eredményesek legyünk tavasszal, amikor is szeretnénk játékban is előre lépni – fogalmazott Hampuk Ádám, a Kaposvári Rákóczi FC támadója. – Bízom benne, hogy az új edző minden megad majd ehhez, izgatottan várom a közös munkát. Támadóként szeretném minél több góllal, gólpasszal segíteni a csapatot a tavaszi szezonban, ahol a cél, hogy minél több meccset nyerjünk meg. 

 A csapat tervezett felkészülési programja: január 17., szerda: PMFC (NB II.)–Kaposvári Rákóczi FC. Január 24., szerda: Kaposvári Rákóczi FC–Dombóvár (Tolna vármegye I.). Január 27., szombat: Kozármisleny (NB II.)–Kaposvári Rákóczi FC. Január 31., szerda: Kaposvári Rákóczi FC–Paksi FC II. (NB III.). Február 3., szombat: Balatonlelle SE (Somogy vármegye I.)–Kaposvári Rákóczi FC (vegyes). Február 7., szerda: Kaposvári Rákóczi FC–Szentlőrinc (NB III). Február 10., szombat: Paksi FC (vegyes)–Kaposvári Rákóczi FC. Február 18., vasárnap: NK Koprivnica (horvát 3. osztály)–Kaposvári Rákóczi FC. Február 24., szombat: Kaposvári Rákóczi FC–PTE PEAC (NB III.). 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában