Vízilabda

2024.01.08. 12:16

Van még remény az Eb-n szereplő női vízilabda-válogatottnak

Két vesztes mérkőzés után tudtak nyerni a női pólósaink a hollandiai Eb-n, de a folytatásban nem lehet hibázni.

A magyar női vízilabda-válogatott megszerezte első győzelmet az eindhoveni vízilabda Európa-bajnokságon. Az olimpiai kvótára hajtó magyar csapat két vereség után tudott javítani. A folytatásban a Mihók Attila-Cseh Sándor vezette nemzeti együttesnek a csehek és olaszok ellen is nyerni kellene, ha tovább akar jutni. 

Eddig nem a reményeink szerint alakult a női vízilabdázóink útja a hollandiai kontinensviadalon. A felső divízió A csoportjában a görögök elleni találkozón óriási csatában (14-12) kapott ki a magyar válogatott, majd a világbajnok címvédő hollandok ellen sem tudta megszerezni a győzelmet a nemzeti csapat. A horvátok ellen érvényesült a papírforma, de Gurisatti Gréta és Magyari Alda sérülése picit beárnyékolta a magyar csapat első győztes meccsét – írta meg az Origó. 

Győzelem vezéráldozatokkal 

A két vesztes meccs után a vasárnapi győzelmükkel életben tartották a továbbjutási reményeiket a női pólósaink. A várakozásoknak megfelelően a horvát válogatott nem tudta tartani a lépést a magyar hölgyekkel. Garda Krisztináék játszi könnyedséggel elhúztak 3-0-ra, majd egy horvát szépítő gólt nyolc magyar követett a nagyszünetig, 11-1-re vezettünk. Az utolsó két negyedben csak hat gólt szereztek a lányok, így 17-2-re nyerték meg a meccset- írta meg a Magyar Nemzet. Az összecsapás elején a magyarok első számú kapusát, Magyari Aldát le kellett cserélni. A játékos fejét eltalálta a labda, így megsérült a szája, de szerencsére a kapus már jól van. Rosszabbul járt Gurisatti Gréta, akinek a szemébe a horvátok centere belekapott, és Grétát a meccs után kórházba kellett szállítani – olvasható az Origón. „Mindenre kiállítás adnak, itt meg most kiverjük egymás szemét, nem bánnám, ha nem így lenne” – nyilatkozta Mihók Attila, társ szövetségi kapitány a találkozót követően. A magyar szövetség tájékoztatása szerint az első vizsgálatok alapján nem súlyos a sérülés, hétfőn azonban egy specialista is megvizsgálja a játékost, és ezt követően derül ki a végleges diagnózis, illetve az, hogy mikor mehet először vízközelbe. 

„Edzés” után jöhet a keményebb kihívás 

A magyar válogatott két vereséggel és egy győzelemmel a csoport harmadik helyén végzett. Így pihenőnap helyett a magyar hölgyek arra kényszerülnek, hogy hétfőn újabb mérkőzést játszanak. A csoport első két helyezettje ugyanis azonnal a negyeddöntőbe jutott, a harmadik és negyedik viszont még az alsó divízió legjobbjai közül kap ellenfelet. A hétfői, Csehország elleni találkozónak egyértelműen a magyar csapat az esélyese. Mihók Attila elárulta, mivel a papírforma alapján annak a találkozónak sem lehet kérdéses a végkimenetele, ezért egy edzésnek fogják fel, amely a lehető legfegyelmezettebben kell végrehajtani – írta meg az Origó. Továbbjutás esetén kedden hatalmas csata vár rá a magyarokra a negyeddöntőben az olaszok ellen. A tornán egy olimpiai kvótát osztanak ki, a holland és a vb-döntős spanyol válogatottnak már biztos a párizsi részvétele, így ezt a két csapatot leszámítva a legjobb szerezhet ötkarikás indulási jogot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában