Labdarugás

2024.02.04. 16:41

A Mecsekalján hagyott két pontot a Siófok

Hiába talált be kétszer és fordított hátrányból Pécsen a BFC Siófok, ez végül csak a pontszerzéshez volt elég, miután továbbra sem tudnak kapott gól nélküli meccset játszani: huszonegyből mindössze két tétmeccsükön nem kaptak gólt.

Keszthelyi Zoltán

Fotó: Laufer László

Nem indult jól a balatoniak első tavaszi bajnokija, miután egy indítás után a lesgyanús helyzetben Varga mellett kilépő Harsányi a kifutó Winter felett a hálóba emelt. Varjas helyezkedése tartotta játékban Harsányit... A tópartiak négy perc alatt fordítottak két óriási hazai hibának köszönhetően: előbb Takács rúgta fel Gyurkitsot a tizenhatoson belül, a büntetőt Kitl értékesítette, majd Majnovics adott rosszul haza Helesfaynak, amit jól használt ki Németh. Csodaszámba ment mindez, hisz ősszel nyolc idegenbeli bajnokin mindössze három gólra volt képes a Siófok, abból is egy öngól volt! A balatoniak jól őrizték az előnyt, a végjátékban azonban szemmel láthatóan nem volt más céljuk, mint kibekkelni a hátralévő időt, ami megbosszulta magát. Egy balra felívelt labdánál Major vesztett párharcot Hadaróval szemben, aki középre fejelte azt, Varjas nem tudott menteni és Pejovic öt méterről a hálóba lőtt. Nem volt indulatoktól mentes a találkozó, Krausz egy ütemet késve lekönyökölte a labdát elfejelő Kovácsot, majd megúszta a pirosat, viszont a Lászlót lefejelő Hadaró már nem. A meccsben lehetett volna még egy fordulat, ám hiába nézte el Hegedűs felívelését Pejovic, Németh – miután mellel maga elé tette a labdát – ziccerben, hét méterről fölé belsőzött!

Merkantil Bank Liga – 19. forduló
PMFC – BFC Siófok 2–2 (1–2)

Pécs, PMFC Stadion, 800 néző. Vezette: Katona Balázs (Kulman Tamás, Ring Kevin)
PMFC: Helesfay – Terbe, Takács Zs., Pejovic, Majnovics (Hadaró, 84.p.) – Szeles (Krausz, 71.p.), Hudák (Vas B., 84.p.) – Harsányi, Bukovics, Szabó M. (Miknyóczki, 60.p.) – Gera Z. (Rácz B., 46.p.). Vezetőedző: Kulcsár Árpád.

Siófok: Winter – Varjas Z., Hegedűs J., Vékony – Svedyuk (Szedlár, 87.p.), Kovács B., Kitl M., Varga B. – Major G., Gyurkits (László D., 71.p.) – Németh B. Vezetőedző: Dragan Vukmir.

Gólszerzők: Harsányi (22.p.), Pejovic (88.p.), illetve Kitl M. (29.p. – tizenegyesből), Németh B. (33.p.)
Piros lap: Hadaró (93.p. – lefejelte Lászlót)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában