Labdarúgás

2024.02.17. 14:36

Győzelmi kényszerben várja a Barcikát a Siófok

A pécsi pontszerzés és a tiszakécskei siker után az év első hazai bajnokiján a tavaszt két győzelemmel indító Kolorcity Kazincbarcikát fogadja a kiesés elől menekülő BFC Siófok vasárnap, 14 órakor. A balatoniak a legutóbbi két bajnokin öt gólt szereztek, remélhetőleg kitart a lendületük és négy nyeretlen hazai találkozó után végre három pontnak örülhetnek.

Keszthelyi Zoltán

Fotó: NemA

Nagyot fordult a világ a két klubbal, a legutóbbi szezonban még a barciakiak voltak veszélyzónában, végül tizennegyedikként zártak, most viszont Pinte hét góljának is köszönhetően ők a hetedikek, a balatoniak pedig a tizenhatodikak. Az utóbbi helyezés jól jelzi, nincs más opció Varjasék előtt, mint legyőzni a barcikaikat, akik 2018 novembere óta nem nyertek a Balaton fővárosában, azóta egy döntetlen és két hazai siker a mérleg, kapott gól nélkül.

Nem lesz könnyű kilencven perc, hisz a tizedik helyen telelő ellenfelük a télen remekül erősítve két győzelemmel – Credobus Mosonmagyaróvár (1–0), PMFC (0–3) – kezdte az évet. A téli igazolások közül a Gyirmótról igazolt Pethő, illetve a Diósgyőrtől kölcsönkapott Csatári is góllal jelezte, jó választások voltak. A tavaly nyári, illetve a mostani, téli átigazolási időszak után némileg a bőség zavara állt elő náluk, így Szekszárdi Tamás és Csilus Ádám is távozott a közelmúltban. Az utóbbi testvére Tamás is a borsodiak labdarúgója, aki két szezonon át, negyvennégy bajnokin szerepelt Siófokon, Szabó Balázs is megfordult ott, utóbbinak nyolc meccs jutott.

A legutóbbi pécsi siker némi áldozattal is járt borsodi oldalon, hisz a magyar-román Székelyt húsz perc után sérülés miatt le kellett cserélni Csábi József edzőnek, a nyáron Nyíregyházáról igazolt, eddig két gólt szerző Pekár pedig begyűjtötte ötödik sárgáját.  

A balatoniaknak minden esélyük megvan a sikerre, úgy tűnik, jó formában vannak, Pécsen is közel voltak a győzelemhez, két perccel a rendes játékidő letelte előtt vesztettek két pontot, Tiszakécskén viszont remek második félidővel nem engedték ki azt a kezükből. Hét nyeretlen – hat bajnoki és egy Magyar Kupa – meccs után örülhettek győzelemnek, ami vendégként utoljára tavaly szeptember végén fordult elő velük, Ajkán. A kécskei találkozó remélhetőleg önbizalommal töltötte fel Varjasékat, lendület, magabiztosságot ad nekik, ami eddig nem volt igazán jellemző rájuk.

Az első két forduló alapján úgy tűnik, a télen Nyíregyházáról kölcsönvett, a futball alapjait Pécsen tanuló Németh Barnabás személyében megtalálta góllövőjét Dragan Vukmir, a huszonegy éves támadó száznyolcvan perc alatt már három találatnál és egy gólpassznál jár. Az őszi tizennyolc forduló alatt senki nem jutott kettőnél tovább a sárga-kékek közül. Már csak a védekezést kellene rendbe tenni, mert továbbra sincs kapott gól nélkül kilencven perc, nem lehet mindig két–három találatot szerezni egy győzelemhez. Az eddigi huszonkét tétmeccsükből eddig – húsz bajnoki, 2 Magyar Kupa – mindössze kettőt tudtak lehozni nullára. Jól zártak a kécskei meccsen is, ám egy szögletnél "bealudtak", megnehezítve ezzel saját dolgukat, hisz helyzet nélkül egyenlített riválisuk, mely igazán nagy ziccert nem is tudott kidolgozni a kilencven perc alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában