Kosárlabda

2024.02.10. 21:11

Kihúzták a Kaposvári KK "méregfogát"

Az élvonalbeli férfi kosárlabda-bajnokság (NB I./A) 20. fordulójában hiába vezetett a szünetben a Kometa Kaposvári KK, az elrontott harmadik negyed és az Abell elleni hatékony védekezés megbélyegezte a csapat sorsát.

Eaddy ezúttal is jó napot fogott ki idegenben, valamint Jackson és Szőke is sokat tett azért, hogy az első két negyedet követően a Kometa Kaposvári KK-nál legyen a vezetés. A szünet után a harmadik játékrészt azonban tíz ponntak megnyerte a Zalakerámia ZTE KK, ami döntőnek bizonyult, de a kulcsmomentum az Abell hatástalanítása volt, ami gyakorlatilag az egész mérkőzésre kiterjedt. A hazaiak remekül felkészültek a Kaposvár legponterősebb játékosából, aki mindössze két mezőnykosárig jutott ezen az estén. A mezőnyből sok csapat megtalálta már a somogyiak "méregfogát", de kihúzni ilyen mértékben még senki sem tudta azt.

A jó hazai szereplés mellett egyre nehezebb elmenni a Kometa Kaposvári KK idegenbeli mérlege mellett, mely 2 győzelem mellett 8 vereséget mutat.


Zalakerámia ZTE KK –Kometa Kaposvári KK 88–78 (23–27, 18–17, 23–13, 24–21)
Zalaegerszeg Városi Sportcsarnok, V.: Kapitány G., Minár L., Major Á.

Zalakerámia ZTE KK: Paige 18/6, Hicks 24/6, Szalay D. 2, Ostojic 9, Tóth Á. 23 Csere: Keller I. 4, Csuti K., Mishula 5/3, Németh A. 3. Vezetőedző: Matthias Zollner Edző: Baki Gergely.

Kometa Kaposvári KK: Krnjajski B., Szőke B. 7/3, Abell 17, Jackson 16/3, Jean-Marie 7 Csere: Eaddy 22/12, Halmai D. 5/3, Koprovica 2, Bogdán B. 2. Vezetőedző: Dalibor Damjanovic Edzők: Szőke Balázs, Filipovics Gordan.


Folytatás február 14-én, szerdán az Alba Fehérvár ellen. A találkozó 18.00 órakor kezdődik a Kaposvár Arénában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában