Jégkorong

2024.02.07. 12:59

Pozsonyi felkészülési tornán lép jégre a válogatott

Három újonc – Milibák Helga, Fehér Nikolett és Imets Mercédesz – kapott meghívót Pat Cortinától, a magyar női jégkorong-válogatott szövetségi kapitányától a pozsonyi felkészülési tornára.

Sonline.hu

A februári nemzetközi héten a női jégkorong-válogatott pozsonyi tornán vesz részt. A hét elején még Mátyásföldön edzett a csapat, majd a hét közepén utazott el Szlovákiába. A viadalon a szintén a divízió 1/A-ban szereplő francia és norvég válogatott, valamint az egy osztállyal lejjebb érdekelt Szlovákia lesz az ellenfél.

Pat Cortina szövetségi kapitány együttese 24 tagú kerettel készül. Közülük hárman, Milibák Helga, Fehér Nikolett és Imets Mercédesz nem volt még válogatott, közülük mindenki ott volt az U18-as vb-harmadik együttesben.

Az egykori kaposvári jégkorongozó, Pázmándi Zsófia is jégre lép a válogatottal.

A magyar válogatott kerete: kapusok: Milibák Helga (BJA), Németh Anikó (Björklöven, svéd), Révész Zsuzsa (MAC Budapest), hátvédek: Balog Gréta (MAC Budapest), Kiss-Simon Franciska (HKB), Koncz Boglárka (HKB), Márton Adél (OHA, kanadai), Mayer Fruzsina (HKB), Németh Bernadett (MAC Budapest), Odnoga Lotti (SDE, svéd), csatárok: Báhiczki-Tóth Boglárka (HKB), Dabasi Réka (HKB), Fehér Nikolett (HKB), Garát-Gasparics Fanni (Ottawa, kanadai), Gondos Tamara (MAC Budapest), Horváth Imola (MAC Budapest), Huszák Alexandra (MAC Budapest), Imets Mercédesz (BJA), Márton Luca (OHA, kanadai), Metzler Regina (OHA, kanadai), Mozolai Berta (Stanstead, kanadai), Pázmándi Zsófia (Plattsburgh, amerikai), Szamosfalvi Petra (HKB), Williams Hayley (HKB).

A program: február 8., 14 óra: Franciaország–Magyarország, február 9., 14 óra: Magyarország–Norvégia, február 10., 14 óra: Szlovákia–Magyarország.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában