Vízilabda OB I., felsőház

2024.03.23. 18:33

Kaposvári VK: erre a játékra lehet alapozni

Nagy csatában, csak két góllal maradt alul a Kaposvári VK a Genesys OSC Újbuda ellen az E.ON férfi vízilabda OB I. felsőházi rájátszásának harmadik játéknapján.

Klein Péter Nándor

Fotó: Muzslay Péter

Újra hazai medencében, a lenyűgöző Csik Ferenc Versenyuszodában küzdhetett a pontokért a Kaposvári VK, amely nélkülözte első számú kapusát, Kósik Somát, akit az előző, Vasas elleni bajnokin állítottak ki brutalitásért. A másik oldalon is akadtak hiányzók, ugyanis a világ- és Európa-bajnok Hárai Balázs mellett a szintén válogatott Várnai Kristóf is eltiltását töltötte, így egyikükre sem számíthatott Varga Dániel vezetőedzőnek, aki a nyáron az OSC kispadját a BVSC-Zuglóéra cseréli majd. 

Kaposvári VK, Surányi László, vízilabda
A Kaposvári VK mestere, Surányi László remekül felkészítette csapatát az OSC ellen
Fotó: Muzslay Péter

A kaposváriak bár két nagyarányú vereséggel kezdték a felsőházat, azonban az OSC ellen szerették volna bizonyítani, hogy itt a helyük. A mérkőzés elején a két hetes vitte vállán csapatát, hiszen hazai részről Fülöp Bence háromszor, míg a másik oldalon Lars Ten Broek kétszer volt eredményes. A vendégek az első negyedben – holland légiós találatait leszámítva – csak akkor tudták bevenni kitűnően védő, a játékkal nagyszerűen együtt élő ifjú Szilágyi Ábel kapuját, amikor kettős emberelőnyben játszottak. A Kaposvár remekül gazdálkodott a fórjaival, hiszen ebben a játékrészben mindegyiket gólra váltotta. Így ennek is köszönhetően előnnyel várta a második etapot, melynek elején újra megvillant az OSC holland légiósa, majd Baksa Benedek és Vigvári Vince is gólra váltott egy-egy emberelőnyt. Az első után pedig először vezetett a mérkőzés folyamán az OSC, amely úgy is kettőre növelte előnyét, hogy Szilágyi Ábel tovább halmozta a bravúrokat a kapuban. Társai azonban nem nőttek fel hozzá, hiszen ebben a játékrészben egy támadásukat sem fejezték be góllal. 

Vindisch Ferenc, vízilabda
A Kaposvári VK rutinos játékosa, Vindisch Ferenc fontos gólt szerzett
Fotó: Muzslay Péter

A fordulás után viszont a rutinos Vindisch Ferenc akció- és Pellei Frank centergóljával egyenlített, a KVK, amely igencsak nagy csatára késztette a jó erőkből álló fővárosi együttest, melyet annyira tiszteltek a játékvezetők, hogy olykor ajándékba is adtak nekik egy-egy emberelőnyt. Az OSC viszont rendre elpuskázta ezeket, így csak egy gólos előnnyel várta az utolsó, mindent eldöntő játékrészt, mely Tóth Márton egyik oldalról szerencsés, másikról balszerencsés találatával kezdődött. A folytatás sem alakult jobban hazai szempontból, hiszen ifjabb Berta József végleg cserés kiállítással elhagyta a medencét. A KVK azonban nem roppant össze, minden erejével küzdött azért, hogy megszerezze első pontját a felsőházban. Ez azonban ezúttal sem sikerült, bár az első két mérkőzéshez képest lényegesen jobban vízilabdázott a Surányi László irányított a kaposvári csapat, s ezt a közönség is hatalmas tapssal jutalmazta. 
A Kaposvári VK a felsőházban három fordulót követően is nyeretlen, egy hét múlva pedig a Szolnokot fogadja majd a Csik Ferenc Versenyuszodába. 

Kaposvári VK–Genesys OSC Újbuda 8–10 (4–3, 0–3, 2–1, 2–3) 

Kaposvár, Csik Ferenc Versenyuszoda, 240 néző. Vezette: Rubos K., Tordai G. 
Kaposvári VK: Szilágyi – Dőry (1), Vindisch (1), Pellei F. (1), Baj (1), Fülöp B. (3), ifj. Berta J. Csere: Aranyi A., Kakstedter (1), Palatinus, Juhász-Szelei, Vadas, Vörös. Vezetőedző: Surányi László.
Genesys OSC Újbuda: Bisztritsányi – Ten Broek (3), Rossi, Tóth M. (3), Vigvári Vince (1), Baksa B. (1), Szalai P. (1). Csere: Kondor Zétény, Salamon F., Kondor Zalán, Aranyi M. (1). Vezetőedző: Varga Dániel.
Gól, emberelőnyből: 8/6, illetve 9/4.
Gól, kettős emberelőnyből: –, illetve 1/1.
Gól, ötméteresből: 1/1, illetve 1/1.
Kiállítva, végleg cserével: ifj. Berta (27. p.). 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában