Röplabda

2024.03.20. 13:11

Nehéz ellenfelek várnak az Európa-bajnokságon a magyarokra

Sonline.hu

Európa nyolc legjobb U22-es korosztályú férfi röplabda-válogatottja méri össze tudását a júliusi kontinenstornán Hollandiában. Hatalmas eredmény, hogy ennek a szűk elitnek a Toronyai Miklós által irányított magyar csapat is tagja. 

A sorsoláson eldőlt, hogy a magyarok a házigazda hollandok mellett a lengyelekkel és a spanyolokkal kerültek egy csoportba, míg a másik négyesben a címvédő olaszok, a franciák, a portugálok és a csehek küzdenek az első két továbbjutó helyért. 

Az Eb-t két városban: Apeldoornban és Groningenben rendezik július 9. és 14. között. A magyar válogatott Groningenben vívja majd a csoportmérkőzéseit. 

– Örülünk, hogy egy ilyen rangos tornára be tudtunk kerülni. A sorsolásra azt is mondhatnám, hogy nem alakult rosszul, de itt nincs gyenge ellenfél számunkra – mondta Toronyai Miklós, az U22-es válogatott szövetségi edzője. – A torna előtt három hetes felkészülés vár a csapatra, addig összevont edzések lesznek, hiszen többen a felnőttek között is szerepelnek. Bízom benne, hogy a jól szolgálja majd a korosztály fejlődését ez az Európa-bajnokság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában