Kézilabda

2024.04.05. 15:20

A bennmaradásért játszik a HSA NEKA az Eger ellen

Kiesési rangadót játszik a HSA NEKA, mely az azonos pontszámmal álló QHB-Egert fogadja szombaton, 18 órakor. A balatoniaknak nyerniük kell, ha meg akarják őrizni első osztályú tagságukat, ráadásul három góllal legalább, hogy összevetésben jobbak legyenek riválisuknál.

Keszthelyi Zoltán

Fotó: Németh Levente

A Fejér-B.Á.L. Veszprém élvonalbeli búcsúja már biztosnak mondható, a másik kieső pedig az azonos pontszámmal álló HSA NEKA, QHB-Eger, PLER-Budapest hármasból kerül ki. A bogláriak számára tehát létfontosságú lenne egy hevesiek elleni győzelem, hogy a hátralévő öt fordulónak – Dabas KC, FTC-Green Collect, HE-DO B. Braun Gyöngyös, OTP Bank-Pick Szeged, CYEB-Budakalász – némi előnnyel és önbizalommal vágjanak neki. Erre minden esélyük meg is van, hisz riválisuk tizenegyszer játszott idegenben és mindössze egyszer nyert, a PLER-Budapest otthonában, tavaly szeptember végén (30–32). Egymás után kilenc vereségnél járnak jelenleg vendégként a bajnokságban.

A dolgukat tovább nehezíti, hogy az algériai beálló, Abdeldjalil Zennadi teljesítményét jelentősen befolyásolja az iszlám hívők éves böjti időszaka, a ramadán, a formahanyatlása védekezésben és támadásban is érezteti hatását. A legutóbbi, Dabas KC ellen hazai pályán eggyel elvesztett találkozón (23–24) huszonhét percet töltött a pályán és két lövésből egyetlen gólt jegyzett. Zennadi az együttes második legeredményesebb játékosa, hetvenöt találatnál jár, mindegyiket akcióból lőtte. A házi gólkirály a portugál Francisco Silva, aki mindezt a heteseknek köszönheti, hisz nyolcvanhét góljából, harmincnyolcat ezekből szerzett. A két klub őszi meccsén – melyet kettővel nyertek (25–23) az egriek hazai pályán – ketten tizenkét gólt vállaltak a huszonötből.

– A hátralévő mérkőzéseket figyelembe véve, utánunk a NEKA alakulatára már csak papíron erősebb ellenfelek várnak, így számukra még inkább felértékelődik ez a találkozó – fogalmazott Tóth Edmond, az egriek trénere a klub honlapján. – Nem kérdés, hogy a hazaiak az életükért küzdenek, nekünk is ennek tükrében kell beleállni a találkozóba. Sótonyi László kollégám csapatáról elmondható, más stílust képvisel, mint a mezőny többi tagja, amelyik ellenfél ehhez nem tud kellő időben alkalmazkodni, az könnyen pórul járhat. Ezért fontosnak tartom, hogy rendkívül felkészülten érkezzünk és végig koncentráltan, nagy odaadással kézilabdázzunk. A közvetlen riválisokkal szemben szerzett pontok általában nagyobb súllyal esnek a latba, ezt igyekszünk kihasználni.

A hevesiek egyértelműen könnyebb sorsolással bírnak, mint a HSA NEKA, hisz amennyiben a CYEB-Budakalász, OTP Bank-Pick Szeged, FTC-Green Collect, Carbonex-Komló négyes ellen nem is szereznének pontot, a záró fordulóban a hazai, Fejér-B.Á.L. Veszprém elleni találkozón kettővel biztosan számolhatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában