Úszó országos bajnokság

2024.04.09. 19:23

Ellopták a showt a visszatérők

A kaposvári Virth Balázs tanítványai közül hárman is éremmel nyitották a Szerencsejáték Zrt. 126. Úszó Országos Bajnokságot a budapesti Duna Arénában.

Klein Péter Nándor

Fotó: Mirkó István

Egyértelműen a nagy visszatérőkről szólt a Szerencsejáték Zrt. 126. Úszó Országos Bajnokság nyitónapja: Hosszú Katinka a 2022-es Európa-bajnokság, míg Milák Kristóf az egy évvel ezelőtti, a kaposvári Csik Ferenc Versenyuszodában rendezett országos bajnokságon után állt ismét rajtkőre. Mindkét olimpiai bajnok visszatérése emlékezetesre sikerült, hiszen az immáron édesanyaként versenyző Hosszú Katinka 200 méteres vegyesen bronzérmet szerzett. A kaposvári edzővel, Virth Balázzsal dolgozó Milák Kristóf azt követően, hogy a legjobb idővel került a 100 méteres gyorsúszás döntőjébe, ott is a legjobbnak bizonyult, nagy csatában megelőzve a siófoki Németh Nándort.

Taroltak a Virth-tanítványok

Virth Balázs tanítványai közül még ketten szereztek érmet az első napon: 200 vegyesen Zombori Gábor egy arannyal, míg Kapás Boglárka egy ezüsttel gyarapította kollekcióját. A Kaposvári Sportközpont és Sportiskola növendékei közül Kardos Dániel a 100 méteres mellúszás a B döntőjében a hatodik helyet szerezte meg, míg a nőknél, ugyancsak a B döntőben, Halmai Blanka másodikként zárt ugyanebben a számban.
A korábban kaposvári színekben is versenyző Halmai Petra 100 méter mellen egy bronzéremmel hívta fel magára a figyelmet, míg 50 méter háton megnyerte a B döntőt. 
A 1500 méteres hosszútáv a férfiaknál nem hozott meglepetést, a Balaton Úszó Klub Veszprém versenyzői kibérelték a dobogót a következő sorrendben: Betlehem Dávid, Sárkány Zalán, Rasovszky Kristóf. A nőknél a Fradi sportolója, Mihályvári-Farkas Viktória nyert, a kaposváriak közül Király Flóra a nyolcadik, Győrffy Lili Anna a tizenharmadik, míg Gulyás Fanni a tizenhatodik pozícióban végzett.
Ami a váltókat illeti, a 4x100 méteres mix vegyesváltót a kaposvári Kováts Alexxel felálló Győr nyerte, míg a 4x100 méteres mix gyorsváltóban a Kaposvári Sportközpont Sportiskola Kakuk Koppány Zéta, Karos Dániel, Pálca-Juhász Emese, Király Flóra összeállítású csapata a hatodik helyen zárt.     

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában