Úszás

2024.04.09. 14:31

Ennél jobb visszatérést nem is várhatott volna magától Milák Kristóf

Milák Kristóf újra a vízben: a kaposvári Virth Balázs tanítványa 100 gyorson kezdte meg szereplését a magyar bajnokságon.

Sonline.hu

A tavaly áprilisi ob idején valószínűleg egyetlen ember sem volt az országban, aki sejtette volna, hogy Milák Kristóf egy évig nem fog versenyezni. Bár már akkoriban megkezdődtek a gondok, az edzéslátogatás ritkulása, de talán még a főszereplő sem gondolta, hogy ennyi időre eltávolodik az uszodák világától. Milák ma egy év után állt rajtkőre versenyen először.

Milák az ob első napján 100 gyorson indult, abban a számban, amelynek ő tartja az országos csúcsát (47,47) és amelyben a legutóbbi nagy világversenyén, a 2022-es római Eb-n ezüstérmet szerzett, világcsúcsba kergette a román David Popovicit.

A 100 gyors utolsó, legerősebb előfutamában kapott helyet Milák, mellőle a februári dohai vb-n bronzérmet szerző siófoki Németh Nándor indult. Nagyszerűen tért vissza Milák, aki 49,02 másodperces idővel megnyerte az előfutamokat, nyolc századdal megelőzte Némethet is. A délutáni döntőben újra összecsaphatnak.

Milák összesen hat számban nevezett be az ob-re, az edzője, Virth Balázs a Magyar Nemzetnek azt mondta, hogy menet közben döntik el, hogy valójában mennyiben indul el, mert bár a gyorsasága megvan, az állóképessége még nem az igazi, rosszabb állapotban van, mint tavaly ilyenkor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában