Tavaszindító sportkaland a Balaton partján

2024.04.06. 16:58

Futócipők találkoztak Balatonszárszón

A BalatonVadóca Tavaszi Futás Balatonszárszón egyedülálló élményt kínált a családoknak: közösségi sportolás, kézműves kínálat és gyermekprogramok egyesültek a tavaszi szünet utolsó hétvégéjén.

Sonline.hu

Fotó: Hajdú Marianna

A szombat délelőtti rendezvény, amely elsősorban a családokat célozta meg, színes programokkal várta a sportolni vágyókat, legyen szó akár profikról, akár amatőrökről vagy hobbifutókról. A szervezők, köztük Gutman-Zsakovszky Zsuzsanna, aki a családi sportolás fontosságát hangsúlyozza, örömmel tapasztalták, hogy az eseményre vártnál is sokkal többen látogattak el.

Fotó: Hajdú Marianna

A családi nap során nem csak a futásé volt a főszerep. A helyi kézművesek és kistermelők kínálata mellett kreatív foglalkozásokkal, gyermekprogramokkal is várták a résztvevők a családokat, ötvözve a sportot a hétvégi, aktív családi kikapcsolódással. A legkisebbek számára a “Csibefutam” jelentette a nap csúcspontját, ahol Füred Kapitány, a kedvelt balatoni mesehős is tiszteletét tette, ezzel is emelve az esemény hangulatát. 
A nevezők részére több választható távval is készültek a szervezők: a Nyúl futam másfél kilométeres távjára, az 5 kilométeres, a 10,5 kilométeres és a félmaraton távokra lehetett regisztrálni. A különböző hosszúságú útvonalak lehetővé tették, hogy mindenki megtalálja a számára ideális kihívást. Az időméréshez chipes technológiát használtak, így a résztvevők pontos visszajelzést kaptak teljesítményükről. 

Az első BalatonVadóca Tavaszi Futás sikerén felbuzdulva a szervezők már a következő decemberi Mikulásfutásra készülnek, addig viszont némi szünetet tartanak, hiszen érkezik hozzájuk a család legújabb tagja, aki néhány hónapra teljesen leköti majd a szülők figyelmét. Az év végén azonban a futás szerelmesei ismét találkozhatnak majd ebben a varázslatos balatoni környezetben, és hódolhatnak a remek sportnak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában