Sport népszerűsítés

2024.05.24. 09:46

Tájékozódási futóversenyt rendeztek a kodályos diákoknak

Idén május 18. és 26. között tartották a Tájfutás Világhete (World Orienteering Week) rendezvénysorozatott, immáron a nyolcadik alkalommal.

Mócza Dániel

Fotó: Mócza Dániel

A Zselici Tájfutók május 23-án, a Kodály Zoltán Központi Általános Iskola diákjaival ismertették meg a tájfutás izgalmait. Az egyesület céljai között van, hogy megmutassa a pedagógusoknak, hogy a testnevelésórákba is beépíthető a tájfutás. 

A népszerűsítő rendezvények segítenek jó kapcsolatot ápolni az iskolákkal, akik örömmel fogadják az új sportolási lehetőségeket, hiszen a helyi pedagógusok között nincs tájfutó, így a gyermekek nem ismernék meg ezt a sportágat.

-mondta el kérdésünkre Galambos Erika, a Zselic Tájékozódási Futó és Szabadidősport Egyesület edzője. 

Fotó: Mócza Dániel

Az Aktív Magyarország és a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség összefogásából született a Tájfutó Élmény- és Szabadidősport Program, melynek célja az emberek egészségügyi helyzetének javítása, az egészséges életmód iránti vágy felkeltése, a rendszeres mozgás ösztönzése és az aktivitás mellé a tájékozódási képesség bevonása is. Az általunk megkérdezett gyerekek szerint is jó alkalom erre a Tájfutás Világhete sorozat. 

A Nemzetközi Tájékozódási Futó Szövetség (IOF) azzal a céllal hozta létre az eseményt, hogy kedvet teremtsen a mozgáshoz, az egészséges életmódhoz, láthatóvá és elérhetővé tegye a tájfutást a fiatalok számára minél több új országban. A Magyar Tájékozódási Futó Szövetség (MTFSZ) elkötelezett amellett, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan Magyarország is részese legyen a kezdeményezésnek, és lehetőség szerint minél több helyszínen, a lehető legtöbb fiatal számára mutassa be játékos formában a tájékozódás alapjait, az eligazodás élményét. 2023-ban 63 országban 780 eseményt bonyolítottak le a WOW hetében 100 952 fő részvételével, amihez Magyarország 8898, Kaposvár 273 fővel járult hozzá.

 

Fotó: Mócza Dániel

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában