Közélet

2007.01.30. 12:39

Gyorshajtásból tragédia

A szakértők találgatnak: miért ugrott meg januárban a balesetek száma Kaposváron.

Harsányi Miklós

– Elfuserált hónap – jellemezték tömören a januári baleseti eredményeket az általunk megkérdezett közlekedési szakemberek.
 Kaposváron és környékén az új évben 25 személyi sérüléses karambolt rögzített a rendőrség. A hét súlyos kimenetelű balesetnek nyolc sérültje volt, a 18 könnyű sérüléses esetnél 19 személyt részesítettek elsősegélyben. A kaposvári rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályán felidézték: illetékességi területükön tavaly januárban feleannyi, – 12 személyi sérüléses – eset fordult elő.

Pungor János alezredes, osztályvezető elmondta: a közelmúltban példanélküli, hogy ennyi pályaelhagyásos karambol történt volna.
– A járművezetők helytelenül választották meg a sebességet, ezért tértek le az útról. A megyeszékhelyen és a szomszédos községekben tíz ilyen esetünk volt. Ötször pedig a másik sávba csúsztak át a szabálytalanul közlekedők; előfordult, hogy egy arra haladó járművel ütköztek vagy gyalogost ütöttek el.

Bár egy-egy razzia nem arat osztatlan sikert a járművezetők körében, az biztos, hogy februártól az eddiginél is sűrűbben ellenőriznek a rendőrök.

Ezek is érdekelhetik