Járványügy Somogyban

2020.04.14. 11:30

Húsvét után már közel háromezerrel több maszk gátolja a vírus terjedését Fonyódon

Maszkot kaptak a fonyódi piacra érkezők szombaton délelőtt. A vásárcsarnok bejáratánál négyszáz védőfelszerelés talált gazdára.

Marosi Gábor

– Első körben ezer maszkot varrt a fonyódi kesztyűüzem – mondta Erdei Barnabás, Fonyód alpolgármestere. – Azóta pedig több önkormányzati dolgozó is csatlakozott és folyamatosan gyártja a védőfelszerelést. Húsvétig 2900 maszkot varrattunk, ezek nagy részét már ki is osztottuk. Szombatonként a piac bejáratánál adunk maszkot a fonyódiaknak és a nyaralótulajdonosoknak. Házhoz is szállítjuk a védőfelszerelést: elegendő betelefonálni az önkormányzathoz, megadni a címet és azt, hogy mennyi maszkra van szüksége. Ezzel a módszerrel már háromszázat osztottunk ki.

 

– Maszk nélkül be sem lehet menni a piacra – folytatta az alpolgármester. – Szerencsére az emberek nagyon megértően fogadják ezt a szabályt. A védőfelszereléseket láthatóan mindenki felteszi. El is várjuk, hogy aki közösségbe megy, húzza fel a maszkot és ha lehet, akkor gumikesztyűt is – tette hozzá Erdei Barnabás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában