kiberbiztonság

2020.10.15. 10:40

Jótanácsokat kapunk a rendőrségtől online vásárlásra

Itt van lassan a karácsonyi vásárlások időszaka, ezért a Rendőrség az új Digitális higiénia című kampányában tippeket ad az online vásárláshoz.

Sonline

Forrás: Shutterstock

 

Az Országos Rendőr-főkapitányság és az Interpol közös akciójában 10 hétig a digitális térben ránk leselkedő veszélyekre hívják fel a figyelmet. Ezen a héten az internetes vásárlás került fókuszba, amely az év végi ünnepek közeledtével állandó vásárlási színtér lesz.

A biztonságos adásvétel érdekében arra kéri a rendőrség a felhasználókat, hogy olyan webshopokban vásároljanak, ahol többféle fizetési lehetőséget adtak meg. S, ha az lehetséges utánvéttel fizessünk a kért termékrt. Ha mégis online rendeznénk a számlát a Paypal lehetőséget vagy a bankkártyás fizetést válasszuk.

A saját érdekünkben megfontolandó tanács, hogy megnézzük az áruház értékeléseit, s a közösségi oldalon látott ajánlatokra keressünk rá. Ha a „keresőóriás” nem hoz több találatot, mint az általunk talált webáruház, az gyanúra adhat okot.

Borítókép: Illusztráció

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában