Óvatosan!

2023.11.01. 14:23

Nem árt tudni, hogy a halloween-tök mérgező

Csúcsra jár a tökszezon, de – amint arra a Nébih is figyelmeztetett – a dísztököket még véletlenül sem szabad megkóstolni, se nyersen, se sütve, se főve elfogyasztani, mert mérgezőek lehetnek. 

Ha mindenképpen tököt kóstolnál, akkor válasz a sütőtök félék közül!

Sütőtökkrémleves pirított kolbászropogóssal

 

Hozzávalók

50 dkg sütőtök, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, olívaolaj, 4 dl víz, 2 dl kókuszkrém, 1 mk majoránna, 1 mk kakukkfű, 
A tálaláshoz: 15 dkg füstölt kolbász

Elkészítés

A sütőtököt meghámozzuk, kimagozzuk, majd felkockázzuk kisebb darabokra és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.

A hagymát nagyobb darabokra vágjuk és a fokhagymával együtt ráhelyezzük a meghámozott sütőtökre.

Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk egy kis olívaolajjal, majd összeforgatjuk. 180 fokon 40 percig sütjük.

Ezután belehelyezzük a megsült tököket egy fazékba, hozzáadunk 2 dl vizet és botmixerrel pépesítjük. Közben folyamatosan adagoljuk a további 200 ml vizet, a kókuszkrémet, a majorannát és a kakukkfüvet. Kevergetés mellett még egyszer felforraljuk.

A füstölt kolbászt apróra vágjuk és egy kevés olívaolajon ropogósra pirítjuk.

A sütőtök krémlevest a kolbászropogóssal megszórva tálaljuk.

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Forrás: zaol.hu , mindmegette.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában