Ajánló

2023.12.24. 09:40

Programtippek a téli szünetre Somogyban

A két hetes téli szünet már kitört néhány napja, úgyhogy gyűjtöttünk pár kiváló programot erre az időszakra a gyerekeknek és a családoknak közös élménygyűjtésre.

Koszorus Rita

Jégre mindenki! 

Habár nincs télies időjárás, jelenleg a megyében négy helyszínen lehet korcsolyázni. Így, ha aktív programot kerestek ajánljuk a kaposvári Jégcsarnokot ahol december 27-től január 6-ig (szilveszter kivételével) 16 és 18:15 órakor kezdődik a közkorcsolya. A hangulatot fokozza a december 30-ra meghirdetett jégdisco, amely 20:30-kor kezdődik. 

Siófokon, a Nagystrandon található a műjégpálya, ahol december 27-én 14 órától kezdődik jégdisco. 

Balatonbogláron a kikötőben csúszhattok a korcsolyapályán, ahol minden nap 10 órától van lehetőség korcsolyázni. Ezek mellett Marcaliban is van lehetőség korcsolyázásra, ahol az adventi vásárban lehet siklani.

Csillagnézés a Zselicben

Ha nem vagytok fázósak, érdemes felkeresni a Sefag Zrt. Zselici Csillagvizsgálóját, ahonnan páratlan kilátás nyílik a ragyogó éjszakai égboltra. 

Szélesvásznon igazi az élmény

Az ünnepi időszakban különleges filmekkel készült a kaposvári Szivárvány mozi. A téli szünetben megnézhetetitek a méltán sikeres Wonkát, a Kacsalábont, de a két ünnep között már vetítik a Ferrari című szupermozit és az új esztendő első napjaiban találkozhatunk Johnny Depp Lajos királyjával is a Szivárványban. A mozi élményt lesz lehetőségük megtapasztalni a nagyatádiaknak, ahova a mozgó mozi gurul be december 28-án.

Kincsek és élmények várnak a vásárban 

Az ilyenkor hagyományos adventi vásárok mellett érdemes felkeresni a termelői piacokat, szombaton a közkedvelt fonyódi piacon nyílik lehetőség finomságok beszerzésére. De különleges élményben lehet részünk, ha felkeressük a nemrégiben újranyílt Szántódpusztai Majorságot, ahol arra is van lehetőség, hogy a megújult helyszínt ingyenesen bejárjuk és találkozzunk a visszaköltözött állattokkal, megcsodáljuk a fantasztikus hangulatú helyszínt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában