Jégpályák éjszakája

2024.01.21. 14:00

Belecsúsztak az éjszakába: estig koptatták a jeget a somogyi koripályákon

Három somogyi városban is várták a téli sport szerelmeseit a jégpályák éjszakáján. A létesítmények különleges programokkal és hosszabbított nyitvatartással várták a korizókat. 

Koszorus Rita

Fotó: Lang Róbert

Kaposváron családi napot hirdettek a Jégcsarnokba, ahol bárki korcsolyát húzhatott és részt vehetett a sorversenyeken, vagy éppen a kvízen. 

Fotó: L.R.


– Tudtuk, hogy jégpályák éjszakája van, de a fiam nem régen kezdett el hokizni, úgyhogy egyébként is járunk ide elég gyakran. Nem volt kérdés, hogy ma jövünk -e, mondta kérdésünkre Horváth Andrea, Somogyaszalóból, aki családját várta a jégpálya szélén.

Voltak, akik profikat mozdulatokkal siklottak a jégen, de olyan is, aki csak gyakorolt és még kapaszkodó kellett a biztonságos sikláshoz. Három somogyi városban is várták a téli sport szerelmeseit a jégpályák éjszakáján. A létesítmények különleges programokkal és hosszabbított nyitvatartással várták a korizókat. 

Balatonbogláron, a Balaton legszebb fekvésű jégpályáján délután öt órától várták a korizókat. DJ szettel és változatos programokkal készültek a hétvégi rendezvényre a szervezők. – Retro zene mellett korizhattak az érdeklődők és este a Balatoni Bocsok hokisaival tartottunk vetélkedőt a jégen, mondta Vécsei Mihály, főszervező. 

Fotó: Németh Levente

A sorversenyek és a jó zene nagyon sok szórakozni vágyót vonzottak, akik dacolva a repkedő mínuszokkal a januári éjszakába nyúlóan hódoltak az elmúlt években a Balatonnál egyre népszerűbb téli sportnak. Vécsei Mihály elmondta: a korcsolyázás a hideg hónapokban is képes megmozgatni a turistákat. – Azt szoktam mondani, hogy nyáron jó szezont csinálni a Balatonnál nem egy nagy dolog, de télen megszólítani az embereket már sokkal nehezebb. De úgy tűnik, hogy ez nálunk működik, tette hozzá a balatonboglári vállalkozó. Olyannyira jól megy, hogy a városban alakult meg a Balaton első hivatalos jégkorongcsapata, a Balatoni Bocsok. A pálya népszerűségét mutatja, hogy a suli-kori programra Balatonföldvár, Fonyód és Siófok mellett még Keszthelyről is jönnek is iskolások.

Nagyon sokan használták ki a Jégpályák Éjszakája nyújtotta lehetőséget és töltötték a szombat estét a jégen Siófokon is. Az országos rendezvénysorozathoz ugyanis a Nagystrandon lévő jégpálya is csatlakozott, ahol szintén hosszabbított nyitvatartás várta a vendégeket szombaton. Így egészen estébe nyúlóan korizhattak a téli sport kedvelői a Balaton partján. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában