Imádják a külföldiek

2023.06.22. 15:04

Jók a nyári kilátások a Balatonnál

Az év első öt hónapjában olyannyira megnőtt az érdeklődés hazánk és a Balaton iránt a külföldi turisták körében, hogy nagyon jó kilátásokkal indul az idei nyári szezon, erről uhász Szabolcs, a Magyar Turisztikai Ügynökség igazgatója számolt be csütörtökön, Fonyódon.

Koszorus Rita

Illusztráció

A magyar turizmus már az év első öt hónapjában a tavalyi felett teljesített, mondta Juhász Szabolcs Fonyódon. Kiemelte: több mint 12 millió vendégéjszaka adatait küldték be a nemzeti turisztikai adatszolgáltatási központba a szálláshely szolgáltatók. – Ez 4,6 százalékos forgalomnövekedést jelent a tavalyi év azonos időszakához képest, emelte ki az igazgató. Kijelenthetjük, hogy erős lendületet vett a nemzetközi forgalom a turizmusban, amit az is bizonyít, hogy a januártól májusig terjedő időszakban, 17 százalékkal nőtt a külföldiek által eltöltött vendégéjszakák száma. Ebből a Balaton is kivette a részét, hiszen a tó körül 16 százalékkal több vendégéjszakát töltöttek külföldi turisták, tette hozzá. 

Juhász Szabolcs: nőtt a külföldi vendégéjszakák száma. 
Fotó: Kovács Tibor

A déli part kedvelt desztinációi közül Siófokon ebben az időszakban 6 százalékkal nőtt a küföldi turisták által eltöltött vendégjszakák száma. Juhász Szabolcs szerint jók a nyári kilátások is. Az idei szezon sikeréhez pedig hozzájárulhat a Veszprém Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa évad, amely lehetőség a turisztikai térségnek, hogy megmutassa kulturális örökségét és természeti kincseit. 

Arról is beszélt a Magyar Turisztikai Ügynökség igazgatója, hogy a sikerhez marketing kampánnyal igyekszik hozzájárulni az ügynökség, amely keretében jelenleg is igyekeznek minél több külföldi turistát a balatoni strandokra csalogatni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában